Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Jogvita

Per indult Károly király és Elon Musk között

2023. január 25.

2 perc olvasás

ELLE
twitter Elon Musk Károly király III. Károly király
Per indult Károly király és Elon Musk között
© Fotó: Instagram/TheRoyalFamily

Elon Musk kárt okozott III. Károly királynak néhány döntésével, amelyet frissen vásárolt cége, a Twitter irányítása közben hozott.


Egy üzleti jogvita miatt került egy per két ellentétes oldalára III. Károly király és Elon Musk. A brit uralkodó ugyanis a tulajdonosa egy épületnek, amit a Twitter, azaz Elon Musk cége bérelt.

Nem fizetett

Az Express című lap írja, hogy a Twitter jó ideig a londoni Piccadilly Circus közelében bérelt egy irodát. Amikor tavaly év vége felé a cég botrányos körülmények között Elon Musk irányítása alá került, a multimilliárdos úgy döntött, hogy mindent megreformál, rengeteg embert kirúgott és irodákat bezáratott. Kiköltözött a cég ebből a bizonyos londoni irodából is, és a bérleti díjat sem fizették tovább.

Mi köze ehhez Károlynak?

Nos, ez a bizonyos épület, ami London belvárosának közepén található, a brit állam tulajdona, és egy brit állami vagyonkezelő cég üzemelteti azt. Mint a brit állam feje, III. Károly számít a cég vezetőjének, és a vagyonkezelő által elért profitot teljes egészében a brit állam kapja. Nos, ők indítottak pert amiatt, hogy a Twitter olyan gyorsan költözött ki ebből a bizonyos londoni irodából, hogy nem is fizették ki a teljes bérleti díjat.

Elon Musk döntése nyomán tehát a Twitter végső soron a brit államot károsította meg, ezért aztán a héten benyújtották a brit bíróságon a még koronázás előtt álló III. Károly nevében a keresetet, amivel a királyi kincstár követeli Elon Musk cégétől a hiányzó összeget.

Hogy pontosan mennyit követelnek a britek a Twittertől, arról nem szól a forrás, de a hírek kiemelik, hogy hasonló körülmények között költözött ki a cég San Francisco-i és Seattle-i irodáiból is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves