Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Woman Life

Bécs így számolja fel a menstruációs szegénységet

2023. szeptember 20.

1 perc olvasás

ELLE

bécs menstruáció nők menstruációs szegénység új kampány
Bécs így számolja fel a menstruációs szegénységet

Az osztrák főváros élen jár a menstruációs szegénység megszüntetésében.


A menstruációs szegénység világszerte több millió nőt érint. Európában egyre több program indul annak érdekében, hogy megoldják ezt a problémát.

Bécsben már kampány jelleggel beindítottak néhány újítást, amelynek eredményeképpen október közepétől a rászoruló nők ingyenes juthatnak a menstruáció idején nélkülözhetetlen termékekhez.

A menstruációs szegénységet szeretnék enyhíteni

Az ifjúsági központokban és a szociális központokban vehetőek át azok az utalványok, amelyek segítségével havonta egy alkalommal a rászoruló fiatal lányok és nők tampont vagy betétet választhatnak ingyen az ún. „Red Boxokból”.

Ezeket az állványokat valamennyi Bécsben található Bipa üzletben felállítják.

Miután korábban a Brigittenau néven ismert kerületben kísérleti jelleggel kipróbálták a rendszert, fény derült arra, hogy mekkora szükség van erre a segítségre: 3 hónap alatt 80 ezer tampont és 95 ezer betétet osztottak ki ilyen módon.

menstruacios-szegenyseg-elle.hu
Forrás: Getty Images

Egy nőnek élete során átlagosan 17 ezer darab betétre vagy tamponra van szüksége, amely jelentős költségekkel jár.

A kampányt Bécs városa és Rewe csoport is támogatja, és bíznak benne, hogy minden rászoruló bécsi nőnek segítséget nyújthatnak, és egyenlő esélyeket teremthetnek a kampány beindításával.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves