Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Menstruáció

A menstruációs szabadság után intim csomaggal segíti a rászoruló nőket a terézvárosi önkormányzat

2023. június 28.

2 perc olvasás

ELLE

budapest menstruáció menstruációs szegénység rászorulók
A menstruációs szabadság után intim csomaggal segíti a rászoruló nőket a terézvárosi önkormányzat
© Getty Images

Terézvárosban 2022-ben vezették be a menstruációs szabadságot, most pedig újabb lépéssel szeretnék segíteni a nőket.


A menstruációs szegénység még mindig tabutémának számít, pedig sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják a tamponokat, betéteket. Most Terézváros önkormányzata hatalmas lépést tett, mivel intim csomaggal segíti a rászoruló nőket. 

A menstruációs szegénység még mindig nagy probléma 

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere közleményben jelentette be szerdán, hogy az önkormányzat mostantól csomagokkal támogatja azokat a nőket, akik nem tudják megvásárolni a termékeket. 

Betét, tampon, tisztálkodási eszközök – havonta több ezer forintot kell elkölteni ezekre egy nőnek. Van, aki nem tud, ezért a menstruáció időszakában távol marad a munkahelyről, iskolából, talán még az utcára sem megy ki. Mostantól a menstruációs szegénység elszenvedőin is próbálunk segíteni. Terézváros az első önkormányzat volt, amely megalkotta a menstruációs szabadságról szóló rendeletét. Ez azoknak a nőknek biztosít pótszabadságot, akik komoly fájdalmakat szenvednek el a menstruáció miatt. A most elfogadott intim csomag támogatással továbblépünk, azaz anyagilag is támogatjuk azokat a nőket, akik nem tudják beszerezni a higiéniai termékeket

– áll a közleményben. 

A támogatást Terézvárosban a 13 és 52 év közötti nők vehetik igénybe, rászorultsági alapon, akár egy teljes évre. A közleményből kiderül, hogy a csomagokat a rászorulók az önkormányzat honlapján igényelhetik. Az igénylés és az átvétel is diszkrét módon történik, így bíztatják a nőket, hogy bátran forduljanak az önkormányzathoz, ha szükségük van segítségre. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves