Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Példakép

Környezetbarát Barbie babát mintáztak Jane Goodallról – itt megnézheted

2022. július 14.

2 perc olvasás

ELLE

barbie jane goodall mattel példakép Barbie baba női kutató
Környezetbarát Barbie babát mintáztak Jane Goodallról – itt megnézheted
© Shutterstock

Az egyik legnépszerűbb állatkutató, dr. Jane Goodall előtt tiszteleg a legújabb Barbie baba.


Újabb remek példakép lesz elérhető játék formájában is a gyerekek számára, a Mattelnek köszönhetően ugyanis dr. Jane Goodall, a híres csimpánzkutató „kel életre” Barbie baba formájában.

Nemcsak a baba ihletője különleges, hanem az anyaga is, a Goodallról mintázott játék ugyanis 90 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, amit az óceánokból halásztak ki.

„A gyerekeknek több olyan példaképre van szükségük, mint dr. Jane Goodall. Az, hogy elképzelik, hogy bármi lehet belőlük, csak a kezdet – ha látják is, az viszont mindent megváltoztat”

– mondta el Lisa McKnight, a Mattel ügyvezető alelnöke.

Fotó: AFP

Fontos üzenete van a különleges Barbie babának

A különleges babával a cég a tudomány egyik nagy úttörője előtt tiszteleg, aki arra inspirálhatja a kislányokat világszerte, hogy a fenntartható történetek legyenek szerves részei már a játéknak is, így később is érdeklődéssel fordulhatnak a környezetvédelem felé.

A Jane Goodall babához különböző kisebb tárgyak is tartoznak, többek között egy távcső, egy jegyzetfüzet, valamint az első csimpánz, akivel a kutató a tanzániai Gombe Nemzeti Parkban barátkozott össze.

A csimpánzkutató doktornő rendkívül büszke arra, hogy saját babát kapott, és annak a tervezésében is közreműködhetett. Reméli, hogy a játék arra ösztönzi majd a lányokat, hogy merjenek a nemi normákon túl is gondolkodni. Emellett bízik benne, hogy a Barbie babája segít széles körben eljuttatni az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó fontos üzeneteket.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves