Ezek a zöldségek nagyon egészségesek.
A hideg idő beköszöntével nagyobb kihívást jelenthet olyan ételeket enni, amelyek jó hatással vannak az immunrendszerünkre. Mutatjuk, melyek azok a zöldségek, amelyeket télen ne hagyj ki az étrendedből.
A kelkáposzta rendkívül tápláló és sokoldalú zöldség. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal, antioxidánsokkal és erős növényi vegyületekkel. Tudtad, hogy már kis mennyiség is fedezheti az A-, C- és K-vitamin napi ajánlott bevitelét? Emellett pedig B-vitaminban, kalciumban, rézben, mangánban, káliumban és magnéziumban is gazdag. Emellett pedig olyan tápanyagokat is tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak.
Ez a tápláló ropogós zöldség kihagyhatatlan az étrendünkből télen. A sárgarépa kiváló forrása a béta-karotinnak, amely a szervezetben A-vitaminná alakulhat. Egy nagy sárgarépa a napi ajánlott A-vitamin bevitel 241%-át tartalmazza. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a szem egészségéhez, valamint az immunrendszer működéséhez, továbbá a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez.
Ez a sárgarépához hasonló gyökérzöldség is fontos szerepet játszhat az egészségünkben. A pasztinák kiváló forrása a B- és E-vitaminnak, a káliumnak, a magnéziumnak és a mangánnak. Emellett pedig rendkívül magas a rosttartalma, így az egészségre is remek hatással van. Egy nagyon kevés is a napi ajánlott C-vitamin bevitel 34%-át tartalmazza.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!