Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Európai ételekkel

Ismered az egyes európai országok nemzeti ételeit? Kvíz!

2023. szeptember 26.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

Európa kvíz nemzeti étel
Ismered az egyes európai országok nemzeti ételeit? Kvíz!
© Illusztráció: Shutterstock/Ana Krasavina

Mutatunk és leírunk egy finomságot, találd ki, hogy melyik európai ország nemzeti ételéről van szó! Gyere, játssz velünk!


Szinten minden európai ország büszkélkedhet egy olyan nemzeti étellel, amit az egész kontinensen, sőt, talán az egész világon ismernek. Nos, ebben a kvízben úgy utazunk össze-vissza Európában, hogy mindegyik országból az egyik tipikus kaját mutatjuk. Nem az étel nevét kell megtippelned, hanem az országot: hogy a fotón látható étel melyik nép nemzeti étele.

Nemzeti ételek kvíze

Talán nem lesz olyan nehéz a feladat: fotót mutatunk és rövid leírást is adunk valamennyi ételről az alább elindítható kvízben. Négy országot találsz majd mindig a négy választási lehetőség között: tippeld meg, melyik az az ország, amelyiknek ha nem is feltétlenül nemzeti, de mindenképpen tipikus étele a fotón látható és a kérdésben leírt étel!

Fotó: Shutterstock/pszaboistvan

Például ha Magyarország benne lenne a kvízben, akkor mondjuk a fenti képet tettük volna bele a játékba azzal, hogy melyik ország tipikus étele a hagymás-paprikás szafttal készített hús. A helyes válasz persze Magyarország lenne, de Magyarországot ebből a játékból kihagytuk, már csak azért is, mert hazánk tipikus ételeinek külön kvízt csináltunk. A tipikus magyar desszerteknek meg még egy külön kvízt.

Szóval jöjjön most egész Európa (nem csak az EU-n belüli országok szerepelnek a kvízben), játssz-utazz velünk!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves