Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OLASZ KONYHA

Ez a 3 összetevős torta az olaszok kedvence - 15 perc és kész

2024. december 19.

2 perc olvasás

ELLE

olasz recept desszert torta citromtorta olasz konyha
Ez a 3 összetevős torta az olaszok kedvence - 15 perc és kész
© Shutterstock

Az olaszok szerint, ez a pofon egyszerű citromtorta hihetetlenül finom. 


A citromtorta nemcsak az egyik legínycsiklandóbb édesség, de mellette az egyik legpraktikusabb is. Ugyanis 3 hozzávaló is elég, hogy a tökéletes tortát megalkosd.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 280 g fehér csokoládé
  • 2 citrom (leve és héja)

Elkészítés

  • A sütőt 160 fokra előmelegítjük, egy tepsit (18 x 18 cm) kibélelünk sütőpapírral.
  • A tojások fehérjéjét és sárgáját válasszuk el egymástól. Használjunk keverőedényt a tojásfehérjéhez.
  • Olvasszuk fel a csokoládét egy nagyobb tálban. Ezt megtehetjük akár a mikrohullámú sütőben, de vízgőz fölött is. Amikor készen vagy vele, hagyhatod kicsit hűlni, hogy folyékony maradjon, de már ne legyen túl forró.
  • Most belekeverheted a tojássárgáját, és a két hozzávalót édes keverékké alakíthatod.
  • Ezután verjük fel a tojásfehérjét egy mixer segítségével. Addig, amíg kemény, puha tojásfehérjét nem kapunk.
  • Adjuk hozzá a tojásfehérje egyharmadát a csokis keverékhez, és egy spatula vagy kanál segítségével óvatosan keverjük hozzá. Ismételd meg a folyamatot, amíg a tojásfehérje teljesen el nem keveredik, és már nem látsz maradékot a keverékben. A tésztának könnyűnek és puhának kell lennie.
  • Kifacsarjuk a citromot (mérettől függően egy is elég), majd óvatosan hozzáadjuk a 60 ml levét és a reszelt héját.
  • Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 40 percig. A citromtorta felületének enyhén barnának kell lennie, és vékony, enyhén megkeményedett réteget kell képeznie. Végezd el a fogpiszkáló próbát: ha a tészta a fához tapad, amikor megpiszkálod, akkor még süsd!
  • Ezután hagyd teljesen kihűlni a tortát, mielőtt kivennéd a formából. A legjobb eredmény érdekében hagyd szobahőmérsékleten egy éjszakán át, és másnap tálald. Az állaga akkor lesz ideális, ha teljesen kihűlt.

via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves