Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NYARALÁS

3 görög sziget, ahová legalább egyszer érdemes elutazni

2024. június 25.

1 perc olvasás

ELLE

görögország sziget utazás úti cél görög sziget
3 görög sziget, ahová legalább egyszer érdemes elutazni
© Shutterstock

Görögország jelenleg is nagyon népszerűnek számít, most mutatunk pár szigetet, amit mindenkinek látnia kell! 


Évek óta a legnépszerűbb úti célok szerepelnek a görög szigetek. Nagyon sokan terveznek minden évben utazást valamelyik mediterrán szigetre, hogy élvezzék a finom ételeket és fürdőzzenek a tengerben. Ezeket a kevésbé felkapott, de gyönyörű helyeket mindenkinek látnia kell! 

Náxosz 

Viszonylag ismert és népszerű úti cél Nászox, ami a Kükládok szigetcsoport rész, és az Égei-tenger középső részén helyezkedik el. Sokak szerint ez a szigetcsoport legzöldebb része. Utóbbi miatt ideális hely azok számára, akik szeretnek kirándulni vagy akár túrázni. A pihenéshez minden adott, hiszen számos taverna található itt. 

Mílosz

Mílosz vagy Mélosz szintén a Kükládok szigetcsoport tagja, és Náxoszhoz hasonlóan az Égei-tengerben helyezkedik el. Vulkanikus eredetű sziget, ezért nagyon színesek a tájai, vannak puha, homokos strandok, víz alatt található balangok és vöröses sziklák. A kirándulások és tengerparti pihenés mellett számos hajókirándulásra is lehetőség van, ezek legtöbbször egy napot vesznek igénybe, de az utazók szerint megéri kipróbálni. 

Kimolos 

A sziget könnyen elérhető Míloszból is, hiszen hajóval át lehet menni, nem túl nagy a távolság. Kimolos a korábban felsorolt szigetekhez hasonlóan az Égei-tengerben helyezkedik el. Itt található a Prassa Beach, ami sokak szerint az egyik legszebb strand Görögországban, már csak emiatt is megéri meglátogatni a helyet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves