Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BETEGSÉG

3 ártatlan jel, ami valójában a bőrrák tünete

2024. április 21.

1 perc olvasás

ELLE

betegség jelek rák bőrrák tünet
3 ártatlan jel, ami valójában a bőrrák tünete
© Shutterstock

Jobb, ha nyitott szemmel jársz, mert a bőrráknak sokszor ártatlan jelei vannak. 


A bőrráknak sokszor nagyon apró, szinte észrevétlen jelei vannak. Van, hogy fel sem tűnik, hogy valami nagy gond lehet, annyira általános egy-egy tünet. Lássuk, melyik 3 ártatlan jel utalhat erre a problémára. 

Megváltozott méretek

Mindenkinek vannak anyajegyei, ám senki nem tudja állandóan nyomon követni, hogy melyik hogyan változik. Ha pedig feltűnik, hogy valamelyik megváltozott? Csak legyintesz egyet valószínűleg, arra gondolva, hogy talán ez eddig is ilyen volt. 

Viszketés 

Viszket a kezed vagy a lábad? Talán arra tippelhetsz, csak a ruha dörzsölte ki, esetleg az öblítőd nem jó, vagy éppen rosszat ettél. Pedig ez nem mindig ilyen általános, hétköznapi dolgoktól van így. Néha sajnos sokkal komolyabb oka van, hogy ez történik. 

Nem gyógyuló seb

Vannak olyan sebek, amelyek nagyon lassan gyógyulnak. Ha kéreg is képződik a tetején, és esetleg vérzik is, akkor ideje orvoshoz fordulnod, mert nagy gondot is jelezhet ez az ártatlan jel. Valószínűleg, ez nem csak egy sima seb, hanem valami annál komolyabb. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves