Quantcast

Divattörténelem

Senki sem gondolná, miért van masni a női bugyikon

Senki sem gondolná, miért van masni a női bugyikon
© Shutterstock

Válasz a kérdésre, amit mind felteszünk, ám sosem járunk utána! Íme, miért van kis masni a női bugyikon!

Ha bemész egy fehérnemű üzletbe, biztosan találsz számtalan olyan bugyit, amelynek elejét egy masni díszíti. A legtöbben azt gondolhatják, hogy ez csak a divat miatt alakult így pedig történelmi jelentősége van annak, miért varrják azt a női alsóneműk elejének tetejére.

Te gondolkodtál már rajta, mi a masni funkciója?

Számtalan olyan kérdés van, amelyen ugyan nem gondolkodunk minden nap, mégis, ha találkozunk vele, akkor alaposan eltöprengünk, vajon miért alakult úgy ahogyan. Ilyen a hétköznapokban nem túl gyakran felmerülő, mégis gyakran megválaszolhatatlan rejtély: miért díszíti masni a női fehérnemű alsókat? Valószínűleg rengeteg opciót felsorakoztatva sem lenne tippjeink között az igazság. 

A masnis alsónemű díszítésnek történelmi jelentősége van. Régen a bugyik nem elasztikus anyagból készültek, emiatt a ma már csak dísznek használt masnival kellett a női testre rögzíteni, hogy a helyén maradjon. Ezt egyes esetekben még a fűzőhöz is hozzá kötötték, hogy semmiképpen se váljon el. 

Mentőöv a sötétben

Az interneten egyébként egy másik teória is napvilágot látott, mely szerint ez segített a nőknek, hogy a sötétben megtalálják, melyik a fehérnemű eleje, és véletlenül se vegyék fel fordítva. 

Meglepő ugyan, de vannak olyanok, akiket annyira irritál ez az aranyos, sokak által kislányosnak vélt dekoráció, hogy inkább levágják a helyéről, ám ez nem túl elegáns megoldás, ebben az esetben inkább ne válasszunk ilyen tervezést, mert csúnyán kibolyhosodhat a helye. 

Via

Még több érdekesség a divatvilágból

Ezt árulja el rólad a fehérneműd

Embertelen öltözködési szabályok szerint él az angol királyi család

Több mint 700 óra alatt készült el a Dior couture ruhakölteménye