Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Zaklatás

Szomorú trend terjed a közösségi médiában, így védekeznek a nők az utcai zaklatás ellen

2023. május 26.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

nők helyzete nők utcai zaklatás divat New York zaklatás
Szomorú trend terjed a közösségi médiában, így védekeznek a nők az utcai zaklatás ellen
© Forrás: Thierry Monasse / Getty Images

Te tudod, mi az a „metrómez”? A trend egyre elterjedtebb a fiatal nők körében, hogy minél kevésbé lehessenek zaklatás áldozatai.


New Yorkban sok nő tavasszal és nyáron is bő pólót vagy inget visel, remélve, hogy ezzel elkerülheti a férfiak megjegyzéseit és azt, hogy el kelljen viselnie a zaklatást, amelynek különösen az olyan zsúfolt helyeken vannak kitéve a lányok, mint a metró – innen ered a metrómez kifejezés.

Az új önvédelmi módszerről többen is videókat osztottak meg a TikTokon, és egyre többen követik az öltözködési trendet.

A zaklatástól szinte minden nő szenved

A közösségi felületre felkerült videók tanúsága szerint a legtöbb felvételt a metróállomásokon készítik a fiatal nők, amikor a hétköznapi ruhájukra felvesznek még egy bő rétegnyi ruhát, mielőtt megkezdenék az utazást.

@monicasanluiss don’t forget your subway shirts this summer!! 😩😩 #nyc #nycsubway #nyclife ♬ original sound - Monica

Ez az új irányzat már csak azért is ijesztő, mert a nők nem önszántukból változtatták ilyen irányba a divatot, hanem azért, mert a zaklatás már az öltözkedési szokásaikat is meghatározza, különösen az olyan nagyvárosokban, mint New York.

A közösségi oldal felhasználói azt mutatják be felvételeiken, hogy hogyan veszik fel a „metrómezt” abban reménykedve, hogy nem kapnak majd durva megjegyzéseket a járművön utazó férfiaktól. Az egyik lány ezzel magyarázta a pólók használatát:

A metrómez elég nagy ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat, de elég kicsi ahhoz, hogy összehajtsuk és a táskánkba tegyük.

@rae.hersey Just know if you see me in a white button down, the real fit is underneath 💅🏼 #subwayshirt #nyc ♬ Applesauce - Mark Fabian & Alexander Smith & George King & RK Masters

Erről a szokásról annak ellenére sem szoknak le a lányok, hogy a hőmérséklet egyre magasabb, jelenleg is már 29 fok van a városban. Az egyik nő így viccelődött:

Lányok, 29 fok van, szóval ne felejtsétek el a metrómezeteket!

A szép időben még nagyobb szükség lehet ezekre a ruhadarabokra, ugyanis nyáron megnő az utcai zaklatások száma, ahogy egyre többet engednek látni a nők testéből a könnyű ruhadarabok. A legtöbb lány inkább bő ruhákat visel a hőség ellenére, hogy legalább egy kicsit biztonságban érezhesse magát a városban.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves