Quantcast

Squid Game

A Netflix újdonsült sztárját igazolta le a Louis Vuitton

A Netflix újdonsült sztárját igazolta le a Louis Vuitton
© Louis Vuitton

A dél-koreai színésznő, HoYeon Jung lett a divatház legújabb nagykövete.

Az elmúlt hetekben szó szerint a csúcsra tört a Squid Game (Nyerd meg az életed) című koreai drámasorozat, amely bemutatása után pár nappal már a legnézettebb netflixes szériává lépett elő az Egyesült Államokban. Várható volt, hogy a népszerű sorozat szereplőire előbb-utóbb a nagy márkák is lecsapnak, és úgy tűnik, a Louis Vuitton volt a leggyorsabb. A francia divatház nagyköveti szerződést írt alá HoYeon Jung dél-koreai modell és színésznővel, aki a sorozatban Kang Sae-byeokot alakítja.

Jung modellként kezdte a karrierjét, 2019-ben elnyerte az „Asian Star Award”-ot a legrangosabb ázsiai modellversenyen, majd olyan márkák kifutóin is bemutatkozhatott, mint a Marc Jacobs, a Fendi vagy a Max Mara. A Korea’s Next Top Model című műsorban a második helyen végzett, mielőtt megcsillogtathatta színészi kvalitásait a Netflix sikersorozatában.

A koreai Instagram élére tört

A Squid Game komoly sikert hozott Jungnak, aki egyik napról a másikra lett igazi közösségimédia-híresség, jelenleg ő rendelkezik a legtöbb Instagram-követővel a koreai színésznők közül. Így aztán nem meglepő, hogy a Louis Vuitton is szemet vetett rá – igaz, korábban is dolgoztak már együtt, amikor 2017-ben az akkor még modellként dolgozó Jung részt vett a francia divatház tavaszi ready-to-wear kollekciójának bemutatóján.

„Azonnal beleszerettem HoYeon nagyszerű tehetségébe és fantasztikus személyiségébe, és alig várom, hogy új fejezetet nyissunk a történetünkben, amelyet néhány évvel ezelőtt kezdtünk el a Louis Vuittonnál” – mondta Nicolas Ghesquière, a Louis Vuitton kreatívigazgatója.

Forrás: Elle