Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Emmy 2022

Zendaya történelmet írt az Emmy-gálán

2022. szeptember 13.

1 perc olvasás

ELLE

Netflix rekord Emmy-gála eufória hbo Emmy-díj
Zendaya történelmet írt az Emmy-gálán
© Robyn BECK / AFP

Hihetetlen rekordot állított fel Zendaya, amivel beírta magát az Emmy-gálák történelemkönyvébe.


A világesemények miatt most a szokásosnál kisebb felhajtás mellett, de tegnap éjszaka átadták a legjobb televíziós műsoroknak járó Emmy-díjakat. Az idei díjátadón egyértelműen két sorozat, A fehér lótusz, az Eufória és a Squid Game vitte a prímet: előbbi összesen 10, míg utóbbi kettő sorozat 6-6 kategóriában vihette haza a győztesnek járó díjat.

Az HBO sikersorozata, az Eufória egyik díját a főszereplő Zendaya érdemelte ki, aki ezzel a győzelemmel történelmet írt. Ő lett a legfiatalabb színésznő, aki két Emmy-díjat is nyert, és az első színes bőrű nő, aki kétszer is elnyerte a legjobb drámasorozat főszereplőjének járó szobrot.

Köszönőbeszédében Zendaya kiemelte: rendkívül hálás azoknak a szereplőknek és stábtagoknak, akik megosztották vele függőséggel kapcsolatos tapasztalataikat és történeteiket.

„Az Eufóriával kapcsolatos legnagyobb vágyam az volt, hogy segítsen meggyógyítani az embereket” – mondta a színpadon.

A főszereplő egy harmadik rekordot is felállított a 2022-es Emmy-gálán, ő lett ugyanis a legfiatalabb híresség, akit producerként is jelöltek az Emmy-díjra.

A Squid Game sztárja is történelmet írt az Emmy-n

Az Eufóriával megegyező számú díjat nyert netflixes sikersorozat, a Squid Game egyik főszereplője is történelmet írt az idei Emmy-díjátadón.

Lee Jung-jae lett az első ázsiai színész, aki elnyerte a legjobb drámai színésznek járó Emmy-szobrot.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves