Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 hiba, amit a konyha berendezésénél sokan elkövetnek

2023. szeptember 23.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

konyha látványkonyha lakberendezési kiegészítők konyhai kiegészítők konyhaszigetek konyhaszekrény
5 hiba, amit a konyha berendezésénél sokan elkövetnek
© Shutterstock

A lakberendezők óva intenek a következő hibáktól, amiket az átlagosnál többen követnek el a konyhák berendezése során.


A tökéletes konyhát elképzelve a legtöbbször minden embernek egy nagy és tágas konyha jut eszébe, mesés konyhabútorral és modern gépekkel, amiben nemcsak sütni-főzni, de még takarítani is öröm. A konyhai berendezések során azonban elképesztően sokan követik el a következő hibákat, amik nagyon  elronthatják a konyha megjelenését – nem csoda, hogy a lakberendezők is óva intenek tőlük!

1. TÚL NAGY KONYHASZIGETET ÁLMODSZ MEG

Bár a konyhaszigetek rendkívül jól néznek ki a konyhákban, könnyen felemésztik a legnagyobb helyet is, így a legtágabb, 20 négyzetméteres konyhákból is apró helyiség válhat. A legjobb, ha csak akkor készíttetsz konyhaszigetet, ha mellette 1-1 méter szabadon tud maradni a közlekedésre a konyhában; amennyiben ez kivitelezhetetlen, érdemes lemondani róla.

2. NYITOTT POLCOKAT RAKATSZ A KONYHÁDBA

A hagyományos konyhákban használt nyitott polcos megoldások nem praktikusak, hiszen a legkisebb rendetlenség és összevisszaság is meglátszik rajtuk, ráadásul rendkívül nehezen lehet takarítani és tisztán tartani is őket, ami miatt a zárt polcos, fiókos megoldások és szekrények százszor higiénikusabb választások.

3. NEM RAKATSZ CSEMPÉT A KONYHAFALRA

A konyhafalak befestése mellett a fali csempék használata is elengedhetlen, főleg, ha rendszeresen sütsz-főzöl a konyhában, hiszen bármilyen füst, gőz, olaj vagy ételmaradék nyoma könnyen meglátszik a festett falon. Ez akkor is igaz, ha vízhatlan, letörölhető falfestékkel lett lekenve a konyha fala, ezért a csempék alkalmazása elengedhetetlen, a tűzhely és a mosdókagyló körül legalábbis mindenképp. 

4. BEÉPÍTED A SZEMETEST A KONYHABÚTORBA

A beépített konyhabútorok elegáns megoldásai közé tartozik a szemetes diszkrét elrejtése magába a bútorba, ám érdemes átgondolni, hogy hosszútávon is használnál-e egy ilyen funkciójú részt. A lakberendezők szerint pár hét, hónap után már maguk a tulajdonosok is belátják, hogy sokkal praktikusabb egy önálló szemetes használata a bútoron kívül, hiszen a nagy macera a kis szemeteseket állandóan ki-be rakosgatni és sokkal több szemeteszsákot is fel kell hozzájuk használni. 

5. FELSZERELSZ EDÉNYBETÖLTŐ KONYHAI CSAPOKAT

Egyéni igény kérdése, hogy mennyire kímélnéd meg magad a vízzel telitöltött fazekék cipelésétől a mosdókagyló és a tűzhely között; ám a lakberendezők tapasztalata szerint az edénybetöltő konyhai csaptelepeket közel sem használják az emberek olyan gyakran, mint az elsőre gondolták volna. A rá áldozott pénzből ha nem is sok mindent, de egy edénykészletet sokak szerint érdemesebb venni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves