Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ON THE FLOOR

Zseniális konyhapadló ötletek, amik nemcsak gyönyörűek, de praktikusak is

2023. szeptember 09.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés konyha konyhai kiegészítők konyhaszekrény konyhapadló konyha csempék
Zseniális konyhapadló ötletek, amik nemcsak gyönyörűek, de praktikusak is
© Getty Images

Meríts ötleteket a legszebb konyhapadló megoldásokból!


A konyhapadló legtöbbször egy méltatlanul elhanyagolt felület, aminek dizájnját feláldozzák a praktikum és tisztíthatóság oltárán. De nem kell feltétlenül így lennie! Válassz olyan konyhapadlót, ami illik a főzési szokásaidhoz, az ízlésedhez és a többi kapcsolódó helyiség hangulatához is! Nem lehetetlen, íme néhány inspiráló megoldás!

1. Fa, az örök klasszikus

Meleg hatású, elegáns és időtálló. A fapadlóval nem lehet melléfogni. Megfelelő kezeléssel pedig könnyen tisztítható és tartós.

2. Becses márvány

A márványpadló ugyan kényes és rendszeres gondozást igényel, de olyan luxust ad a konyhának, amit egyik másik burkolat sem.

3. Sakktábla

A fekete-fehér kockás padló egyszerű, mégis rendkívül kifinomult alapot ad egy konyhának.

4. Sorminta

A nagy ismétlődő mintás padló, ritmust és vidám hangulatot visz a konyhába. A minta színeihez passzoló konyhaszekrények pedig tökéletes harmóniát teremtenek.

5. Játékos terrazzo

A terrazzo padló teli van meglepetéssel, szó szerint rejtett ékkövekkel. Bármilyen konyha padlójába játékosságot és egyediséget visz.

6. Rusztikus terrakotta

A mázas terrakotta konyhapadló legnagyobb előnye, hogy ápol és eltakar. Nem látszanak rajta a foltok, felverődések, repedések, csak még rusztikusabbá teszik.

7. Halszálka parketta

Nem hagyományos konyhapadló, de egy egybenyitott nappali-konyha-étkezőben megúszhatunk vele egy burkolatváltást, a halszálka minta pedig izgalmas mintát vihet a térbe.

8. Csiszolt beton

Egyszerűen nagyszerű megoldás a csiszolt beton konyhapadlónak. Egységes és letisztult, ráadásul tartós és könnyen karbantartható.

9. Drámai festett fa

Ha vinnél egy kis drámát, mélységet a konyhádba, a sötétre festett fapadló megteszi a hatást. Ezt a konyhát a sztár lakberendező Kelly Wearstler tervezte Cameron Diaz otthonába, ahol a sötét padló tökéletesen kiegészíti a zöld szekrényeket és arany falat.

10. Travertin patchwork

A különböző színű travertin darabokból összeállított konyhapadló biztosan ellopja a show-t a konyha többi részétől. Ez a szép puzzle összefogja és kiemeli a konyhabútor, a falburkolat, de még a fogantyúk színeit is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves