Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

4 hiba, amitől olcsóbbnak tűnhet a konyhád a szakértők szerint

2023. augusztus 05.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

design lakberendezés konyha konyhaszekrény konyhabútor konyha design
4 hiba, amitől olcsóbbnak tűnhet a konyhád a szakértők szerint
© Shutterstock

Minden nő álma egy gyönyörű, tökéletes álomkonyha, ám van néhány olyan apró, de alapvető lakberendezési hiba, amivel még a legszebb konyha is rendkívül közönséges, olcsó hatást kelthet.  


Mindegy, hogy egy ünnepi vacsorát főzöl a családodnak vagy csak egy gyors szendvicset csinálsz magadnak, a szép konyhákban mindenki szeret sündörögni. Vannak azonban olyan lakberendezési hibák, amik nemcsak hihetetlenül megnehezítik, de sokkal olcsóbb és közönségesebb hatásúvá is teszik az amúgy rendkívül ízlésesen berendezett konyhádat. Most szakértők segítségével elemeztük azokat a lakberendezési hibákat, amik jelentősen visszafogják a szép konyhák esztétikáját! 

1. NINCS ELÉG HELY A KONYHÁDBAN

Szuper, ha sok kisgéped és bútorod van, ám a lakberendezéők szerint a jóból is megárt a sok - különösen igaz ez a konyhában! A legtöbb időt sürgéssel-forgással töltjük itt, nem üldögélve, ezért fontos, hogy a konyha berendezése után maradjon elég tér a mozgásra, valamint a pakolófelület a főzőcskéléshez. Ha ebből a kettőből valami hiányzik, legyen bármilyen mesés is a konyhád, biztosan nem fogsz ott örömmel időt eltölteni.

2. POLCOKAT HASZNÁLSZ FALI KONYHASZEKRÉNYEK HELYETT

Egy időben nagyon divatos volt a polcok használata a fali knyhaszekrények helyett, ám praktikailag és esztétikailag sem jelent túl jó megoldást a konyha bepolcozása. Minden hamar poros lesz, a legkisebb rendetlenség is állandóan szem előtt van, a polcokon lévő tányérok és edények pedig könnyen lethetnek zsúfolt érzést a kis konyhákba. Ne becsüld alá a fali konyhaszekrények szerepét, nemhiába találták őket ki! 

3. teliaggatod képekkel és fotókkal a konyhádat

Az emlékek és a műtárgyak gyönyörű dolgok, ám semmi keresnivalójuk a konyhában, a pára, a gőz, az ételszag és a többi főzési procedúra pontja között. A képeket és a festményeket semmi esetre se helyezd a konyhádba, még akkor se, ha máshol nincs neki helyed, mert így teljesen ledegradálod az egész helyiségedet. Egy-egy kis kép még belefér, de törekedj rá, hogy ezek inkább a közlekedőbe vagy a nappaliba, esetleg a hálószobába kerüljenek, ne a konyhába! 

4. SPÓROLSZ A FÉNYforrásokkal 

Való igaz, hogy a konyhában általában nem szoktunk regényeket olvasgatni, ám rendkívül fontos, hogy itt is ügyelj a megfelelő minőségű és mennyiségű fényforrásra. Egy-egy minőségi csillár kategóriákkal képes javítani a konyha összképén, a falilámpák kisebb fényei pedig abban segítenek, hogy akkor is tudd élvezni a konyhádat (pl. munka után, esténként), amikor nem akarsz nagy lakomát főzni, csak egy jóleső bort elkortyolgatni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves