Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CSODA KONYHA

Inspiráló konyhaszigetek, amik csodásan feldobják a konyhát

2023. május 27.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés konyhaszekrény dekor konyhasziget konyha trendek
Inspiráló konyhaszigetek, amik csodásan feldobják a konyhát
© Instagram / Le Whit

A konyhasziget hasznos eleme egy jól működő konyhának. De nem árt, ha jól is néz ki!


A konyhatrendek gyorsan változnak: hogy milyen színűre érdemes festenünk a konyhaszekrényeket, milyen hibákat nem szabad elkövetnünk a berendezésénél vagy milyen csempével dobjuk fel a falát. A konyhaszigetek viszont mintha nem kaptak volna elég figyelmet eddig. Pedig fontos összekötő szerepet töltenek be, nem csak a konyha és a nappali között, de a család életében is biztos pontot jelentenek, ahol reggelizni, pletykálni vagy épp a házifeladatot lehet írni. Meríts inspirációt, hogy lehet a konyhasziget a fókuszpontja a konyhádnak!

1. Kerek idomok

Imádjuk ennek a divatos konyhaszigetnek a pasztilla formáját a Le Whit által tervezett manhattani lakásban. A rózsaszín bárszékek és a cukorka színű tűzhely párosítása pedig egyszerűen mesés. 

2. Tárolóhely

Kevés a tárolóhely a konyhádban? Válassz olyan szigetet, amiben sok fiók van az evőeszközök, tányérok, vagy akár a társasjátékok tárolására. Raed Abillama építész gondoskodott arról, hogy az általa tervezett konyhában a sziget, a szellőző és konyhaszekrények is ugyanolyan színűre legyenek festve.

3. Matchy matchy

Soha nem lehet túl sok a márványból! Különösen, ha a dinamikus Arabescato fajtáról van szó. Chad Dorsey ebben a konyhában, maximálisan kihasználta ennek a mozgalmas burkolatnak az előnyeit a szigetpulton és a konyhafalon.

4. Építészeti utalás

Ha van rá lehetőségünk (a költségvetésről nem is beszélve!), miért ne tehetnénk konyhaszigetet építészeti művé? A Home Studios tervezőit Alvar Aalto munkája ihlette a brooklyni konyha megalkotásakor. Egy olyan egyedi szigetet álmodtak meg, bordázott fehér élekkel és Paonazzo márvány munkafelülettel, amely a finn modernista épületei előtt tiszteleg.

5. Kontrasztos farmház

Ha szereted a farmház stílust és a klasszikus vonalakat keverni, ez a színeiben kontrasztosan eltérő sziget inspiráló lehet számodra! Egyik része reggeliző pult, másik része pedig kiváló tárolóhely.

6. Colorblock

Ha nem engedhetjük meg magunknak a konyhasziget teljes cseréjét, akkor dolgozzunk abból, amink van! Ebben az ultratrendi anya-lánya otthonban, Nyugat-Vancouverben, Kanadában, a PlaidFox a meglévő szigetet alakította át egy friss kékeszöld festékréteggel, vagány világítással és plüss ülőfelülettel.

7. Menta frissesség

Caroline Rafferty tervező otthona mindössze néhány sarokra van a tengerparttól, így gondoskodott arról, hogy Palm Beach-i otthona a trópusi éghajlat jó hangulatát is közvetítse. A konyhában ez azt jelentette, hogy a mentás konyhaszekrényeket krémszínű szigetlappal és alatta mézszínű diófa szekrényekkel egészítették ki. 

8. Ms. Steel

A lenyűgöző Alex Papachristidis által tervezett manhattani lakás konyhájában az egyedi szigetet csiszolt, rozsdamentes acél borítja. 

9. Nem fapados

Jól jön néha, hogy egy-egy területet elválasszunk egymástól az egybenyitott helyiségekben, ez a sziget például tökéletes támasztékot ad az étkező padjának, miközben leválasztja a konyhát a tér több részétől. Helytakarékos megoldás!

10. Dupla haszon

Ebben a Alice Lane Home Collection által tervezett konyhában, a hatalmas arany lámpák alatt két konyhasziget is helyet kapott, egymás funkcióit maximálisan kiegészítve.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves