Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LOCKER ROOM TALK

Megaláztak egy Zoom meetingen, így vágtam vissza!

2023. február 02.

3 perc olvasás

Szőke Anna

beszólás munkahelyi zaklatás női vezető megaláztatás zoom meeting
Megaláztak egy Zoom meetingen, így vágtam vissza!
© Shutterstock/metamorworks

A 28 éves Whitney Sharpe egy szakmai egyeztetésen vett részt, ám a Zoom meeting, hamar egészen új irányt vett.


Az IT szektorban toborzóként dolgozó Whitney éppen egyik potenciális kliensének három munkavállalójával tárgyalt egy Zoom meeting keretein belül. Mikor az egyik férfi a prezentáció során megosztotta a képernyőjét, ott egyértelműen láthatóvá vált a nő számára, hogy a hívás alatt beszélgetőpartnerei egy Teams chat-en folyamatosan róla értekeznek. Sharpe nem osztotta meg a  lebukott férfiak üzeneteit, annyit azonban elárult, hogy a beszélgetés a külsejét illető, alpári megjegyzésekből állt, melyből egyet ki is emelt; „ki******t egy bombázó”.

zoom_meeting_elle
Fotó: Instagram/prpageantcoaches

Megpróbáltam a tőlem telhető legprofesszionálisabban viselkedni a meeting alatt. Semmiképp se szerettem volna, ha hisztinek titulálják a reakciómat. Nem akartam megadni nekik erre a lehetőséget. Végig arra koncentráltam, hogy teljesen nyugodt hangon beszéljek velük, és hogy el ne sírjam magam

– idézi fel Whitney az ominózus esetet.

Emlékezetes Zoom meeting

A nő profi módon, rezzenéstelen arccal vitte végig a hívást, majd a tárgyalás befejeztével szembesítette a tárgylópartnereit a problémával. Megkérte őket, hogyha a jövőben vele szeretnének dolgozni, akkor legyenek szívesek az ügyvitelt egy női kollégájuknak átadni.

@whitneyrose617

It’s rough being a woman in a male dominated field 😬

♬ original sound - Whitney

De Whitney itt nem állt meg. Mivel a tárgyalás utolsó részét rögzítette telefonján, a videót megosztotta TikTok felületén is. Az eset hatalmas visszhangot generált, a felvételt több millióan látták és kommentek tízezrei futottak be a nő posztja alá, melyben többek közt támogatják őt, csodálják hidegvérét illetve többen saját megalázó élményeiket is megosztották. Sharpe - akit már korábban is ért szexuális zaklatás - hangsúlyozta, hogy éppen amiatt emelt hangot az esett kapcsán, hogy mások is jobban ki merjenek állni magukért.

A történetnek itt nincs vége. Whitney-t később email-ben megkeresték a tárgyalópartnereit foglalkoztató vállalattól és tájékoztatták, hogy sajnos nincs olyan női kolléga, akivel a nő együtt tudna dolgozni. Továbbá telefonon megejtettek egy - Sharpe szerint igencsak hűvös és személytelen - bocsánatkérést is a kollégák nevében, úgy hogy a hívást közben a hívó fél oldaláról ügyvédek is támogatták.

Elképesztően keményen dolgoztam azon, hogy eljussak idáig. Alelnökként dolgozom, a cégemnél én vagyok az egyik legmagasabb pozícíóban dolgozó nő. Úgy érzem a külsőm miatt sokkal keményebben kell dolgoznom, hogy bizonyítsam, hogy igenis profi vagyok és itt a helyem. Éppen emiatt nagyon elkeserített az említett hívás, ahol a kliensek tulajdonképpen semmibe vették a mondanivalómat és csupán a külsőségeket értékelték.

– nyilatkozta Whitney.

Azt is megtudtuk, hogy a nő cége végül is nem fog együtt dolgozni a másik vállalattal, pontosan a Zoom meeting alatt tanusított viselkedés miatt. Felettesei ráadásul felkérték Whitney-t, hogy alapítson a cégüknél egy  női vezetői bizottságot, hogy a jövőben méginkább fókuszálhassanak a nők helyzetének stabilizálására az üzleti életben.

ViaFigyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves