Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MUNKAERŐPIAC

Ezzel az egy tulajdonsággal minden sikeres ember rendelkezik

2024. július 04.

1 perc olvasás

ELLE

karrierépítés karrierváltás
Ezzel az egy tulajdonsággal minden sikeres ember rendelkezik
© Shutterstock

A Harvard Business School szakértője elárulta, melyik az a tulajdonság, amely szinte garantálja, hogy az ember sikeres karriert építsen fel.


Nem a hajnali ötös kelésről, vagy az edzésről, esetleg a beágyazásról van szó. Ahhoz, hogy sikeres legyen a karriered, a Harvard szerint valami egészen másra van szükség.

Ez a két tulajdonság a legfontosabb

Joseph Fuller professzor azt állítja, az alkalmazkodás és a rugalmasság képessége az, ami a legtöbbet segíthet a munkában való sikerek elérésében. Ám azt is hozzátette, ezek nem olyan tulajdonságok, amelyekkel születni kell. Mind az alkalmazkodás, mind a rugalmasság olyan, mint egy izom: bárki, bármikor fejlesztheti azt.

Miért fontos a rugalmasság?

Szerinte nem kell, hogy ezek minden munkahelyen ugyanúgy érvényesüljenek, és az se állítson meg, ha korábban nem ezt tapasztaltad magadon. Attól függetlenül, hogy az egyik munkahelyeden nem voltál éppen rugalmas, vagy nehezen alkalmazkodtál, az nem zárja ki azt, hogy más munkahelyen ne így történjen.

A Harvard szakértője szerint azért is fontos, hogy a vezetők ezeket a tulajdonságokat lássák a munkavállalóban, mert akik rendelkeznek ezzel, általában nyitottak a váratlan lehetőségekre, és elfogadják a változást ahelyett, hogy félnének tőle. Ha valakiből ezek hiányoznak, azok túlságosan rövidlátóvá tehetik az embert, amelyek miatt elszalaszthatják a nagyobb lehetőségeket.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves