Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Pozitív energiák

Így rendezd be a Feng Shui szerint az otthonodat, ha a karrieredben szeretnél változást

2024. június 02.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés otthon Feng Shui pozitív energia
Így rendezd be a Feng Shui szerint az otthonodat, ha a karrieredben szeretnél változást
© Shutterstock

A Feng Shui szabályait érdemes betartani. 


A Feng Shui lehet a harmonikus otthon titka, ám remek tippeket tudunk adni azoknak is, akik a karrierjükben szeretnék látni a pozitív változásokat. Ha az a célod, hogy a szakmai életedben is kiegyensúlyozott legyél, akkor érdemes mindent elolvasnod arról, hogy az otthonodat, hogyan kellene átalakítanod ennek érdekében.

Az északi oldal fontossága

A Feng Shui szerint az otthonod északi oldala a karrieredet szimbolizálja, és nem szabad, hogy hiányozzon belőle a felület vagy a tér. Ahhoz, hogy megtaláld a lakásodban azt a jóléti területet, amely segíti a karriered előrehaladását, érdemes feltérképezned az otthonodat. Lépj be abba a szobába, amelyet át szeretnél rendezni, fordulj úgy, hogy a hátad a bejárati ajtó felé nézzen, és a legtávolabbi bal oldali sarok, amelyet látsz, lesz a jóléti sarok. Emellett azonban fontos, hogy a többi szobában is rend legyen, valamint kerüld azokat a dolgokat, amik blokkolhatják a pozitív energiákat. 

Shutterstock

Az otthoni iroda kialakítása

A „kevesebb több” szabálya az egyik legnépszerűbb Feng Shui tervezési elv. Az otthoni irodában ez azt jelenti, hogy az íróasztalad úgy kell rendbe tenni és rendszerezni, hogy csak azok a bútorok és tárgyak maradjanak meg, amelyek hozzájárulnak a termelékenységéhez. Fontos azonban a rendetlenség megszüntetése. Célszerű, hogy az íróasztal az ajtóval szemben álljon, mögötte pedig szilárd falnak kell lennie. 

A Feng Shui alapelvei a környezettel való harmónia mellett érvelnek, így a fából készült íróasztal kiválasztása a munkaterületeden segít a természetes és nyugtató esztétika megteremtésében. A falszínek esetében pedig érdemes olyanokat választani, amelyek táplálják a kreativitását, ilyenek például a sárga, a zöld és a kék. Ezek az árnyalatok köztudottan ellazítják az elmét, és segítenek a munkára összpontosítani. Ha egy kis színt szeretnél hozzáadni, akkor egy kevés pirossal nem lehet hibázni. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves