Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Bethenny Frankel

Egy amerikai milliárdosnő elárulta a titkát: az üzleti tárgyalásokon mindig beveti ezt a trükköt

2023. április 13.

3 perc olvasás

ELLE

tipp trükk Bethenny Frankel üzleti tárgyalás
 Egy amerikai milliárdosnő elárulta a titkát: az üzleti tárgyalásokon mindig beveti ezt a trükköt
© Fotó: Instagram/BethennyFrankel

Bethenny Frankel minden nőnek üzen, aki érvényesülni szeretne: az üzleti tárgyalásokon mindig így járjanak el!


Bethenny Frankel egy 52 éves, amerikai üzletasszony és médiaszemélyiség, aki most egy fontos tippet osztott meg arról, hogyan érdemes hozzáállni az üzleti tárgyalásokhoz.

Mindig így jár el

Bethenny Frankel először színésznőnek készült, de Hollywoodban ehelyett olyan munkákhoz jutott, mint például bébiszitterkedés Hiltonéknál vagy produkciós asszisztens egy sorozatban. Az első vállalkozása egy buliszervező cég volt, aztán sütikiszállítós biznisze lett, és most már kozmetikumokkal is üzletel. Szerepelt a Cápák közt és a Feleségek luxuskivitelben egy-egy amerikai verziójában, és üzleti érzékének és, valljuk be, szereplési vágyának kombinációja segítette hozzá, hogy mára már dollárban milliomos, forintban milliárdos. Egy biztos: vállalkozásait nem a családjából hozott vagy a házastársától kapott vagyonra alapozta, hanem saját erőből ért el mindent, holott sosem járt üzleti iskolába.

Bethenny Frankel most az Instagramon mesélte el az alábbi posztban, hogy minek köszönheti, hogy ilyen sikereket ért el. Az első komolyabb szerződéskötésénél így járt el, és azóta az összes üzleti tárgyalásnál tartja magát ehhez.

Okosabb vagy, mint gondolnád

Szóval amikor őt felkérték a Feleségek luxuskivitelben című műsorra, akkor egy teljesen ismeretlen jól menő, de igazából távolról sem dúsgazdag üzletasszony volt. A reality producerei nem is ajánlottak neki különösebben nagynak számító összeget a szereplésért, csak egy szerénynek számító 7250 dollárt (mai árfolyamon kb. 2,5 millió forintot), ezt belefoglalták a szerződésbe, és a dokumentumot odatették Frankel elé, hogy írja alá.

A későbbi milliomosnő először is elolvasta a szerződést, és már ez is fontos lecke: muszáj végigolvasni, mit ír alá az ember. A legfontosabb tipp/tanács azonban az, hogy az ember ne bízzon meg az ellenkező partnerben, húzassa ki a szerződésből azt, ami gyanús. Neki ebben a konkrét szerződésben például az volt gyanús, hogy a tévécsatorna százalékot kap mindenből, amit Frankel ezt követően csinál, nyilván arra hivatkozva, hogy a reality után ezek a vállalkozások jobban fognak menni a tulajdonosnő hírnevére tekintettel.

Egy senki voltam. Semmim nem volt, miért zavarna ez? De mélyen magamban felfogtam azt, hogy ez a kikötés ütközik az elveimmel, és hogy nekem van jövőm. És hogy el fogok érni valamit, és annak senki más nem lehet a tulajdonosa

– meséli Bethenny Frankel arra hivatkozva, hogy miért húzatta ki azt a bizonyos rendelkezést a Real Housewives-os szerződéséből.

Az üzletasszony arra figyelmeztet, hogy a fontos tárgyalásokon az ember higgyen magában, a megérzéseiben, a józan eszében akkor is, ha olyasmiről van szó, amit iskolában soha nem tanult korábban.

okosabb vagy, mint gondolnád. [...] Elolvastam egy szerződést, egyvalamit nem éreztem igazságosnak, úgyhogy kihúztam. Ez az egész életemet megváltoztatta. [...] Soha ne feltételezd, hogy a másik fél okosabb nálad.

Az alábbi videóban lehet meghallgatni a teljes eszmefuttatást.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bethenny Frankel (@bethennyfrankel)

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves