Quantcast

LMBTQ

Már a szivárványszínű játékokat sem tűrik meg Szaúd-Arábiában

Már a szivárványszínű játékokat sem tűrik meg Szaúd-Arábiában
© Shutterstock

Az arab országban eltűnhetnek a boltok polcairól a szivárványos játékok.

Miközben a világ nagy része az elfogadást és a sokszínűséget ünnepli, továbbra is léteznek olyan országok, ahol a homoszexualitást bűnként kezelik és minden lehetséges módszerrel próbálnak fellépni ellene. Szaúd-Arábiában például úgy, hogy eltüntetik az üzletekből a szivárványszínű termékeket.

Rossz üzenete van a szivárványnak

A királyságban „az iszlám hitnek és közerkölcsnek ellentmondó” kategóriába soroltak minden olyan tárgyat, ami a szivárvány színeiben pompázik, a szaúdi hatóságok pedig megkezdték a razziát. A főváros, Rijád üzleteiben a homoszexualitás elleni fellépés részeként minden egyes szivárványszínű játékot és ruhát lefoglaltak a rendőrök, beleértve többek között a hajdíszeket, a sapkákat, a tolltartókat és egyéb gyerekjátékokat.

A szaúdi kereskedelmi minisztérium szóvivője a helyi hírműsorban elmondta, hogy az LMBTQ-közösség zászlajának színei „mérgező üzeneteket” közvetítenek a gyerekek felé, ezért el kell azokat távolítani az üzletekből.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy eddig hány tárgyat foglaltak le a hatóság emberei, és arra sem tértek ki, hogy a jövőben mely további városokban várható hasonló szivárványrazzia.

Via

Ezeket olvastad már?

Leszbikus csók miatt cenzúrázzák a Pixar új rajzfilmjét

Megtörte a hagyományt: fejkendő nélkül iktatták be a tunéziai minisztert

Innen tudhatjuk, hogy egy márka valóban támogatja az LMBTQ+ ügyét