Quantcast

SZERELEM

Keringő: a ghosting után új férfi viselkedés keseríti meg nők ezreinek életét

Keringő: a ghosting után új férfi viselkedés keseríti meg nők ezreinek életét
© gilaxia / Getty Images

A férfiak ismerkedési szakaszban tanúsított viselkedéséről könyvet lehetne írni, a ghosting után most egy új viselkedési forma lett népszerű a körükben, amely még annál is sokkal idegesítőbb. 

Szinte még ki sem hevertük, mekkora divat lett a férfiak körében ghostingolni, máris itt a legújabb trend: a keringő. A ghosting azt jelentette, hogy a férfi egyik pillanatról a másikra eltűnik, és soha többé nem jelentkezik. Ilyenkor nincs meg az a teher, hogy meg kell magyarázniuk, miért nem szeretnének a másikkal újra találkozni, vagy éppen párkapcsolatba kezdeni, úgy érzik, a nő majd szépen lassan rájön, ha egy ideig nem jelentkezik, hogy nincs tovább. Ha azt gondolod, ennél nincs idegesítőbb, akkor van egy rossz hírünk. A keringő ezerszer rosszabb. 

Mi van a kifejezés mögött?

A keringő randevúzási trend kétszeresen is csalóka, mert a másik személy ott van, de elérhetetlen. Mi van mögötte? Biztosan hallottál már a ghosting jelenségről, vagy magad is tapasztaltad randevúzásakor: Ghosting esetén a másik személy indoklás nélkül megszakítja a kapcsolatot, és elérhetetlenül eltűnik. Ám a keringővel az ember egy lépéssel tovább megy, és egymásnak ellentmondó jeleket küld.

A keringő esetében egy személy eltűnik az életéből, tehát ghostingol, mivel nem válaszol az üzeneteidre, megkereséseidre és hívásaidra, de továbbra is úgy viselkedik a közösségi médiában, mintha kapcsolatban lenne veled. Kedveli a képeidet az Instagramon, reagál a történeteidre, megjegyzéseket fűz a bejegyzéseidhez, tehát interakcióba lép veled a bejegyzéseid révén, de csak a közösségi oldalakon. A való életben egyoldalú csend van.

1340877459
A keringő még a ghostingnál is rosszabb
Fotó: g-stockstudio / Getty Images
 

 

A veszélyes dolog a keringőben

Az egy dolog, hogy akivel valójában az ismerkedés izgalmas szakaszában vagy, az magyarázkodás nélkül eltűnik az életedből, vagyis ghostingol. A keringő során azonban ez a személy továbbra is az életed része marad, még ha csak az Instagramon is. Eldönteni, hogy mit kezdj vele, rendkívül nehéz, és a remény, hogy mégis lehet egy randevú, aránytalanul sok energiát emészt fel. A viselkedés azért olyan zavaró, mert rendkívül vegyes jeleket küld: a keringő során érdeklődni látszik irántunk a másik fél, de mégis figyelmen kívül hagyja minden próbálkozásunkat, hogy kapcsolatba lépjünk vele.

Miért keringőzik valaki?

Persia Lawson randevúzási szakértő azt mondta a BBC Three-nek , hogy az emberek ezt azért teszik, hogy melegen tartsák a kapcsolatot azokkal a kiszemeltekkel, akikkel nem biztosak benne, hogy tovább szeretnének lépni. Ez egy módja annak, hogy azt üzenje, még mindig ott van, anélkül, hogy kapcsolatba lépne veled. 

Egyéb okok, amelyek miatt az emberek keringőznek:

  • Nyitva akarják hagyni a kérdést, legyen-e valami komolyabb a két fél között.
  • Azt hiszik, hogy nem látod őket, ha a történeteidet nézegetik az Instagramon.
  • Nem akarnak kapcsolatot, mégis érdekli őket a kiszemelt.
  • Érdekli őket a magánéleted.
 

Lawson szerint nem ritka, hogy a kiszemeltek teljesen tönkremennek a keringő folyamatában, egyszerűen egész nap annak motivációját, szándékát kutatják, ám a legtöbb esetben ez teljes időpocsékolás. A szakértő szerint ilyenkor nekünk kell dönteni, és tiltani ajánlott ezeket az embereket. 

Via

Még több párkapcsolat!

„Férjem van és barátnőm" - így működnek az ENM kapcsolatok

A tartós kapcsolat titka: a Michelangelo-hatás

Undorodom a vőlegényemtől, de ketyeg a biológiai órám