Quantcast

Lady Crypto

Így segít nőtársain a kriptovaluták királynője

Így segít nőtársain a kriptovaluták királynője
© Klaus Vedfelt / Getty Images

Narges Moradabadi nemcsak egy férfiak által uralt területen vált vezetővé, de ezzel más iráni nőknek is példát mutatott.

Az elmúlt években a kriptovaluták és az ezekhez kapcsolódó befektetések népszerűsége az egekbe lőtt. Ez azonban egy többnyire férfiak által dominált terület, ahol még 2021-ben is a befektetőknek mindössze a 15 százaléka volt nő.

Emancipáció a pénzügyi szektorban

Vannak azonban kivételek, mint például Lady Crypto. Az 1987-ben, Teheránban született, informatikus végzettségű Narges Moradabadi ma már kriptovaluta-elemzőként és kereskedőként dolgozik. Érdeklődése a kriptovaluták világa iránt nagyjából tíz évvel ezelőtt kezdődött, de hivatalosan csak 2018-ban helyezkedett el a szektorban. A Lady Crypto néven ismertté vált Moradabadi fő törekvései között szerepel, hogy a kriptovaluták világa a nők számára is átjárható legyen. Az utóbbi években már több nő karrierjét is segítette, és ahogy az iráni befektetések száma nőtt, úgy nő az nők aránya is a szektorban.

Mindez ráadásul a női szerepvállalás nevében történik, hiszen ezek a nők nem csupán megosztják egymással a meglátásaikat, hanem egy rugalmas, önálló vállalkozói helyzetet teremtenek, ami segít a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében.

Moradabadi elmondta, hogy a kereskedésben az izgalom mellett a rugalmasságot szereti a legjobban, hiszen így a munkanapjait a személyes időbeosztásához igazítsa, ezáltal pedig több időt tölthet négyéves kislányával és férjével. Mint minden kereskedő, a Lady Crypto is szerzett és vesztett pénzt, de még a veszteséges döntéseket is egy tanulási folyamatnak tekinti. A kriptovalutákkal foglalkozó nők többnyire fiatalok, autodidakta módon tanultak bele a szakmába és több végzettséggel is rendelkeznek. Nemcsak a könnyű pénzt keresik, de fontos számukra az is, hogy válságálló megtakarításokat teremtsenek, ráadásul mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kriptovaluták világába is betegye a lábát az emancipáció.

Forrás: Elle