Quantcast

ŐSZINTE VALLOMÁS

Bridgerton: Charithra Chandran a karrierje miatt éveken át nem mert napozni

Bridgerton: Charithra Chandran a karrierje miatt éveken át nem mert napozni
© Netflix

A Bridgerton sorozat színésznője, az indiai származású Charithra Chandran egy interjúban bevallotta, hogy bőrszíne miatt éveken át nem mert napra menni.

A hatalmas népszerűségnek örvendő Bridgerton 2. évadában  feltűnő Edwina Sharmát (Anthony Bridgerton jövendőbeli jelöltjét, Kate Sharma féltestévért) megszemélyesítő színésznő, Charithra Chandran számára nem jött könnyen a siker. 

A színésznő nemrégiben egy interjúban vallotta be, hogy sötét bőrszíne miatt sokáig egyáltalán nem jutott semmilyen színészi munkához; a napra pedig egyáltalán nem ment azért, hogy nehogy lebarnuljon és még sötétebb legyen a bőrszíne. Állítása szerint a Bridgerton egyik főszerepére viszont részben pont azért választották ki őt (és a Kate Sharmát alakító Simone Ashleyt is), mert a Hollywoodban foglalkoztatott „klasszikus” indiai színésznőkhöz képest árnyalatokkal sötétebb volt a bőrszínük.

„Mikor Los Angelesbe kerültem, szinte nem is mertem a napra menni. Egyszerűen rettegtem, hogy csak még barnább leszek és nem lesz semmilyen munkám!”

– mondta Charithra, aki állítása szerint fél életét hatalmas kalapokban, nyakik beburkolózva és 50 faktoros naptejjel bekenve töltötte azért, hogy elkerülje a barnulást.

„Felnőtt koromban csak a Bridgerton forgatása előtt mertem először napozni, mert addig még a nap sugarait is messziről kerültem! De ezt is csak azért, mert a rendezők biztosítottak róla, hogy nem lesz gond az esetleges barnulástól, sőt, ők inkább a sötétebb bőrű indiai színésznőkre kíváncsiak”

– mesélte Charithra, aki azért vállalta ilyen nyíltan a történetét, mert hisz abban, hogy a filmipar is jelentős átalakuláson megy keresztül, ami miatt a sötétebb bőrű színésznőknek is egyre több szerep fog jutni.

„A barnulástól való félelmem miatt a napjaimat sokáig csak a napsugarak elől való bujkálás tette ki, ez pedig nem normális! Biztos vagyok benne, hogy ezzel a problémával nemcsak én, hanem más kezdő, fiatal színésznők is megküzdenek. Remélem, hogy ők nem élik meg olyan szenvedésnek az egészet, mint én, de ebben nem lehetek biztos”

– fűzte hozzá Charithra, aki indiai bevándorlóként szinte bármit megtett volna azért, hogy beilleszkedjen a társadalomba, ám a bőrszíne miatt erre esélye sem volt. A szomorú igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Charithrát sokszor piszkálták és nevették ki indiai származása miatt; színésznőként pedig néha olyan szituációkba is belekerült, mikor szabályosan kényszerítve érezte magát arra, hogy szégyellje a bőrszínét és az indiai gyökereit. 

Sajnálatos módon azonban nemcsak Charithra Chandran volt az egyetlen, akinek áldozatot kellett hoznia a színészi karrierje miatt: a Bridgerton sorozatban Charlotte királynő karakterét alakító Golda Rosheuvelnek például éveken át titkolnia kellett leszbikusságát csak azért, hogy munkához jusson; a Penelope Featherington karakterét megszemélyesítő Nicola Couglannak pedig hosszú éveken át kellett castingról castingra járnia azért, hogy végre felfigyeljenek tehetségére

Via