Quantcast

IGAZI AKTIVISTA

A Bridgerton színésznőjének éveken át titkolnia kellett leszbikusságát

A Bridgerton színésznőjének éveken át titkolnia kellett leszbikusságát
© Netflix

A Charlotte királynő karakterét alakító színésznőnek, Golda Rosheuvelnek éveken át titkolnia kellett leszbikusságát azért, hogy több színészi munkához jusson.

Annak ellenére, hogy a Bridgerton az idei év egyik legnépszerűbb kosztümös sorozata, a színészeknek hosszú utat kellett bejárniuk addig, míg a filmes szakma felismerte a tehetségüket és rájuk talált a reflektorfény. A Penelope Featheringtont alakító Nicola Coughlan a Bridgerton előtt például több ígéretes szerepkörtől is elesett, nemrég pedig kiderült, hogy a sorozat egyik fő karakterét, a Charlotte királynőt alakító Golda Rosheuvelnek is sok mindent fel kellett adnia a sikerért.

A producerek a Bridgerton hatalmas sikerére való tekintettel egy külön spin-off sorozatot készítenek Charlotte királynő életéről, és nem volt kérdés, ki alakítja a főszerepet. A brit-guyanai származású színésznőnek, Golda Rosheuvelnek azonban korábban titkolnia kellett, hogy a nőkhöz vonzódik azért, hogy több színészi munkához jusson.

„Éppen egy leszbikus rendezővel beszélgettem a coming outról és a leszbikusok reprezentálásáról, mikor egyszer csak közölte velem, hogy a filmet népszerűsítő interjúkban nem kéne megemlítenem, hogy a nőket szeretem. Igazából ő is és az egész stáb is megtiltotta, hogy erről beszéljek – azt mondták, csak tönkre tenném vele a karrieremet”

– mesélte a színésznő, aki teljesen ledöbbent a hallottokon.

 „Inkább kirúgatom magam egy filmből, mintsem ne legyek hű ahhoz, aki vagyok. Akkor inkább már nem dolgozom tovább színészként – gondoltam akkor. Engem egyszerűen nem így neveltek. És az, hogy ezt pont egy női rendező, egy leszbikus rendező kérte tőlem, teljesen kiakasztott”

– mondja Golda Rosheuvel, aki egyébként soha, egy pillanatig sem tagadta azt, hogy a nőkhöz vonzódik, a New York-i LGBTQ civil mozgalom éppen ezért egy díjjal is jutalmazta őt néhány nappal ezelőtt.

„Nyíltan felvállalom, hogy ki is vagyok valójában, és büszke is vagyok rá. A szexualitásom felvállalása kulcsfontosságú a boldogságom szempontjából, ezért egy pillanatig sem akarom tagadni a leszbikusságomat. Szeretném normalizálni a leszbikusságot, jó lenne-ha az LGBTQ tagjai nem éreznék egyedül magukat többé”

– fűzte hozzá a színésznő, aki eleinte tartott attól, hogyan fogják fogadni a nézők a Bridgerton sorozatban lévő Charlotte királynő karakterét, aki színes bőrű, két rasszú, cisznemű leszbikusként formálja meg Anglia első fekete bőrű királynőjét. A nézők viszont olyannyira rajonganak Charlotte királynő karakteréért, hogy már el is kezdték forgatni a hatalomra kerüléséről és a fiatalkoráról szóló Bridgerton spin-off sorozatot. 

Via