Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Koktél

Kiderült, mi Károly király kedvenc itala

2022. november 23.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
koktél angol királyi család királyi család martini III. Károly király
Kiderült, mi Károly király kedvenc itala
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

Paul Feig filmrendező árulta el, hogy mi Károly király kedvenc itala. 


A Koszorúslányok rendezője legújabb könyvében mesélt a koktélokhoz fűződő viszonyáról, és azt is elárulta, hogy egyszer Károly király számára is készített koktélt.  

Károly király kedveli a martinit

Paul Feig filmrendező új könyvében a koktélokról mesél, pár vicces anekdotával kiegészítve. Neki köszönhetően derült ki, hogy Károly király kedvenc itala a martini. A rendező elárulta, hogy egyszer volt alkalma martinit készíteni a királynak, bár akkor még walesi herceg volt.

A barátainak köszönhetően meghívást kapott a Highgrove birtokra, ahol felszolgálták a teát. Beszélgetés közben a rendező megkérdezte a herceget, hogy mit szólna, ha készítene neki egy martinit, amit elfogadott. Feig állítása szerint jó martinit tud készíteni, ami a királynak is ízlett.

A martiniról szóló teória úgy tűnik igaz, hiszen nyilvános eseményeken többször látták a királyt az italt fogyasztani. Úgy tűnik ezt választja, ha olyan helyen jár, ahol alkohollal kínálják. 2018-ban meglátogatott egy gin üzemet, állítólag azóta egy különleges ginből készül a koktélja, amin érződik a fenyő íze. 

Károly keverve szereti a koktélt, a filmrendező pedig azt is elárulta, hogy a különleges martini nem csupán gint tartalmazott, hanem Dubonnet is volt benne, ami Erzsébet királynő egyik kedvence volt. A Dubonnet egy különleges boralapú édes likőr, ami rendkívül fűszeres. 
 
Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves