Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sakktábla

Károly király megható módon emlékezett meg Fülöp hercegről

2022. november 24.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
ajándék angol királyi család királyi család Fülöp herceg III. Károly király sakktábla
Károly király megható módon emlékezett meg Fülöp hercegről
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

Károly király egy különleges tárgyat mutatott be, melyet még Fülöp herceg kapott ajándékba. 


Először fogadta uralkodóként egy másik ország vezetőjét Károly király. Dél-Afrika elnöke látogatott el Nagy-Britanniába, a különleges alkalomból pedig kiállították Fülöp herceg sakktábláját.

Károly király így emlékezett meg édesapjáról 

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke két napon keresztül az Egyesült Királyságban tartózkodott, az alkalomból pedig számos különleges programmal kedveskedtek. Az egyik egy kiállítás volt, ahol az elnök és a küldöttség megtekinthette azokat az emlékeket, melyek összekötik a két országot. 

Itt helyezték el Fülöp herceg különleges sakktábláját, amelyet 1996-ban Nelson Mandela ajándékozott neki. A herceg 1994-ben részt vett Nelson Mandela beiktatásán Dél-Afrikában, akkor egy egyedi tálat kapott ajándékba. Két évvel később Erzsébet királynő kitüntette a dél-afrikai elnököt, aki ezúttal is készült ajándékkal. 

Fotó: Dan Kitwood / Getty Images

Fülöp hercegnek ajándékozott egy különleges sakktáblát, melyen a bábukat tradícionális viseletbe öltözött bennszülöttekkel helyettesítették. Az egyedülálló készlet rendkívül részletgazdag, így nem csoda, hogy nagy becsben tartja a királyi család. Olyannyira, hogy az évek során Erzsébet királynő is kapott egy hasonló táblát, ám minden alkalommal Fülöp herceg készlete került a fő helyre. 

Károly király kérésére ismét elővették édesapja egykori sakktábláját, és elhelyezték a kiállítás darabjai között. Közelebbi fotót itt nézhetsz meg róla

Az elnök és az uralkodó alaposan megnézték a tárgyakat, és felidézték az emlékeiket. A kiállításon megtekintették többek között Erzsébet királyi születésnapi beszédjének a másolatát, illetve pár fotót, ami Fülöp hercegről készült. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves