Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Siren eyes

Szirén szemek: az új sminktrend, amiért megőrül az internet

2022. július 19.

1 perc olvasás

ELLE
smink sminktrend szemsmink sminktrend 2022 szirén szem siren eyes
Szirén szemek: az új sminktrend, amiért megőrül az internet
© Imaxtree

Mágnesként vonzza a tekintetet az idei nyári szezon egyik új kedvenc sminktrendje, a szirén szem!


A csillogó fesztiválsminkek mellett idén nyáron villámsebességgel terjedt el a közösségi oldalakon egy új sminktrend is – ami nem más, mint a szirén szem. A #sireneyes keresőszóra már több mint 138 millió megtekintés érkezett a TikTokon, vagyis a nyáresti bulik egyik sztárja ez az új sminkelési technika lesz. De vajon miben rejlik a varázsa?

Ahogy a neve is mutatja, a szirén szemek ihletője a görög mitológia csábító alakja. A smink egyértelműen a szemekre helyezi a hangsúlyt, a tekintetet kiemeli, a szemeket megnyújtja, így az összhatás olyan megbabonázó és magával ragadó, mint a szirének éneke.

Így készítheted el a szirén szemeket: 

A szirén szemekhez először is szükséged lesz egy éjfekete szemceruzára vagy tusra, amivel a szem külső sarkából indulva határozott vonalat húzhatsz. Ezt a vonalat kell megismételni a szemhéj egy magasabb pontján is, majd az alsó szempillasor tövében, aztán egy ecset segítségével eldolgozhatod az éles széleket.

A tekintet elmélyítéséhez egy kevés fekete szemhéjfestékkel ráerősíthetsz a vonalakra, majd jöhet a „vízből előbújó” hatás: ehhez egy kevés highlightert vigyél fel a szem belső sarkába, valamint a felső szempillasorhoz. Végül egy erős, fekete szempillaspirállal koronázd meg az eredményt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves