Quantcast

Soros pillák

Hogyan találd meg a szemformádhoz legjobban illő műszempillát?

© ROSDIANA CIARAVOLO/GETTY IMAGES

A műszempilláknak számos változata létezik – válasszuk azt, amelyik kiemeli a szemformánkat, ne azt, amelyik megváltoztatja!

A műszempilla viselésével hosszabb, dúsabb szempillákat varázsolhatsz magadnak, amiről mindig is álmodtál, de tudtad, hogy bizonyos műszempillák jobban állnak neked, mint mások? Ahogyan az arcformádhoz illő frizura kiválasztása, úgy a különféle műszempilla stílusok is kiemelhetik természet adta szemformád, vagy akár teljesen megváltoztathatják azt.

Hogyan helyezzük fel a műszempillát?

"A műszempilla felhelyezésének elsajátítása sok gyakorlást és türelmet igényel, de az eredmény lenyűgöző!" - mondja Cher Webb, a bareMinerals sminkmester nagykövete. "Bármilyen szempilla felhelyezése előtt mindig begöndörítem a természetes pillákat, mivel ez óriási különbséget jelent az összhatás szempontjából, és az eredményt sokkal valódibbá és hitelesebbé teszi. A legtöbb műszempillában van egy görbület, ezért győződj meg róla, hogy a saját szempilláid is hasonlóan íveltek, hogy ne legyenek hézagok, és ne váljanak szét a mesterséges és valódi pillák. Végül mindig használok szempillaspirált, hogy megemeljem a szempillák tövét, és hogy minden pilla szuper koromfekete legyen."

 Kövesd Cher lépéseit, és a néha trükkös szempillák felhelyezése tényleg egyszerű lehet:

  1. "Fogd meg a szempillát az ujjbegyeddel vagy csipesszel, és helyezz egy tükröt az állad alá, hogy ne egyenesen nézz, hanem lefelé. 
  2. "A szempillák felhelyezése közben ne csukd be a szemed, mivel a szemhéjad összegyűrődhet, amikor megpróbálod felhelyezni a szempillát - a hibátlan felhelyezés érdekében a lehető legszélesebbre kell húznod a szemhéjadat."
  3. "A szempillaragasztó felvitele önmagában is művészet. Győződj meg róla, hogy szépen és közvetlenül a szempilla tövére kerüljön - hogy a szempillákat ne ragasztózd össze, csak nagyon kis mennyiségre lesz szükséged! Hagyd egy kicsit száradni a ragasztót, hogy kissé sűrűbbé váljon, mivel ez segít abban, hogy a mű- és a természetes szempilla tökéletesen tapadjon egymáshoz, és ne mozduljon, vagy ne csússzon el. Ez megakadályozza azt is, hogy tönkretegye a szemsminket.

 Így találd meg a szemformádhoz megfelelő műszempillát

A szemformád megértése segít abban, hogy az arcodhoz legjobban illő sminket találd ki, de hogyan határozzuk meg a szemünk formáját? Vegyünk elő egy tükröt, hogy megnézzük az egész szemet, és felmérjük a profilját.

  1. Látod-e az egész íriszt (a pupilla körüli színes részt), vagy egy részét eltakarja a szemhéj? 
  2. Figyeld meg, hogy a szemeid külső széle vízszintesen, felfelé vagy lefelé irányul, és hogy középen mennyi hely marad a két szemed közt. 
  3. Végül vedd szemügyre a felső szemhéjad redőjét, és figyeld meg, hogy nyitott szemmel is látható-e.

 A szemformád ismerete csak az első lépés. Mivel egyre többféle műszempilla áll rendelkezésre, a legoptimálisabb pillák kiválasztása bonyolultnak tűnhet. Inkább a volument válasszam a hossz helyett? Természetesnek tűnnek majd a műszempillák? Ilyen és hasonló kérdések merülnek fel bennünk. Tippjeink segítségével elkerülheted a műszempilla-katasztrófát! 

A megfelelő műszempillÁK... Mandula vágású szemekhez

Híresség: Beyoncé

Beyoncé-nak mandulaszeme van - a két végén enyhén hegyes, középen szélesebb, ahol a szivárványhártya ívét a felső és alsó szemhéj eltakarja. A mandulaszem az ovális arcformának felel meg, így a legtöbb szempillatípus remekül mutat rajta. Emeld ki mandula vágású szemformád azzal, hogy egyenletesen elosztott, telt szempillákkal adsz neki volument.

 OH MY LASH, Girl Code

 

 A megfelelő műszempillák... Kerek szemekhez

 Hírességek: Katy Perry, Zooey Deschanel, Nicole Richie

 Ha a szivárványhártyád nagy részét látod, akkor kerek szemed van. Ennél a szemformánál göndör szempillákat kell használnod ahhoz, hogy megemeld és kiemeld a felső szemhéjad ívét. Kerüld a nehéz, dús szempillákat, amelyek kisebbnek és laposabbnak láttatják a szemed.

Harmony Lashes #17, Huda Beauty 

 

A megfelelő műszempillák... ázsiai szemekhez

Hírességek: Eva Chen, Liu Wen 

Leggyakrabban az ázsiai szemek között fordul elő, a mono lid (vagy epikantikus redők, ahogy szaknyelven nevezik) - az, amikor a bőr elfedi a felső szemhéjat, és nem látszik redő. A mono lid szemhéjakon viselhetők a top heavy fazonok és különösen a szárny formájú, többrétegű szempillák, hogy kinyíljon a szem.

 Sweed X By Terry Tête à Tête

 

A megfelelő műszempillák... közel ülő szemekhez

Hírességek: Kristen Stewart, Michelle Obama, Sarah Jessica Parker 

Ha a szemed közötti távolság rövidebb, mint a szemed szélessége, akkor közel ülő szemeid vannak. Ennél a szemformánál hagyd szabadon a belső sarkokat, és koncentrálj a külső sarkokra, hogy meghosszabbítsd és kifelé nyújtsd a pillákat. 

Felicity tigrisszem szempillák, Eyelure 

 

A megfelelő műszempillÁK... Csuklyás szemekhez

Hírességek: Blake Lively, Jennifer Lawrence, Nicole Kidman

A csuklyás szemeknél a szemöldökcsont kiemelkedik, így a szemhéj nem látszik jól, amikor a szem nyitva van. A rosszul megválasztott szempillák lehúzhatják a csuklyás szemeket, és optikailag kicsinyíthetik. Próbálj ki egy többféle hosszt ötvöző, rétegzett pillasort hosszú szálakkal közvetlenül a pupilla felett, hogy a szem közepe valóban kinyíljon. 

No.143 Exaggerate, Eyelure 

 

A megfelelő műszempillák... Felhúzott szemekhez

Hírességek: Zoe Kravitz, Taylor Swift 

A felfelé húzott szemű hölgyek, akiknél a szem külső sarka a belső szemzugnál magasabban helyezkedik el, tökéletes alanyai a macskaszemeknek. Nem csoda, hogy ez Taylor Swift egyik kedvenc szemfestési stílusa. Ha másodpercek alatt elkészíthető macskaszemre vágysz, próbáld ki a külső sarkokban a kiszélesedő feles szempillasort. 

Sweed X Nikki Wolff Sultry Corner

 

A megfelelő műszempilla... előreugró szemekhez

Híresség: Olivia Palermo 

Amikor épp nem egy különleges összeállítással hívja fel magára a figyelmet, mindig azt lessük, hogy Olivia mit csinál a sminkjével. Gyönyörűen előreugró, hatalmas szemeinek mindig a főszerepet kell játszaniuk. Fokozd álomszerű, romantikus tekinteted egy drámai, tollas műszempillával.
Lash - 30, MAC

 

A megfelelő műszempilla... Mélyen ülő szemekhez

Híresség: Natalie Portman

 Az elegáns, a szemöldök csont alatt mélyen ülő szemű hölgyeknek érdemes kiemelni a szemeiket. Keress extra hosszú szempillákat, amelyek felfelé és a szemtől távolabb göndörödnek - így elkerülheted, hogy a szemöldökcsonton is elkenődjön a  szempillaspirál.

 Instant Pick-me Up Lashes, TRISH MCEVOY

Forrás: Elle