Quantcast

Inner Eye Accent

Íme a sminktrend, aminek Zendaya sem tud ellenállni

Íme a sminktrend, aminek Zendaya sem tud ellenállni
© Samir Hussein/WireImage

A belső szemzug hangsúlyozása fókuszba helyezi a szemeket és a sminktrendek csúcsára tör 2022-ben. 

Inner Eye Accent a neve annak a szexi sminktrendnek, amely jelenleg uralja az Instagram profilokat. Valójában ez a szemet gyönyörködtető, hatásvadász smink komplikáltabbnak tűnik annál, mint amennyire egyszerű elkészíteni. A hollywoodi sztár és trendikon Zendaya azonnal magáévá tette a szem belső sarkát kiemelő színes hangsúlyt, és megmutatja, mennyire friss és csábító lehet ez a trend.

Így vonzza a tekinteteket az INNER EYE ACCENT 2022 telén

Szigorúan véve a trend a már jól ismert Mermaid Tears új változata, amelyben egy merész szemhéjfesték árnyalat került színfoltként a szem belső sarkába. Ezúttal azonban a színes szemceruza vagy szemhéjfesték nagyon precízen kerül fel, a szem belső sarkának formáját követve. Biztos kézzel és egy kis gyakorlással ez a megjelenés nagyon könnyen elérhető, és rengeteg teret hagy egyéni kreativitásunknak. Az egyetlen fontos dolog, hogy a kontúrceruza és a szemhéjfesték színe harmonizáljon – a színválasztásnál maradjunk egy színcsaládon belül.

2022. telén akár hagyod a belső szemhangsúlyt magáért beszélni mindenféle körítés nélkül, akár felerősíted egy ívelt macskaszem sminkkel, mint például Zendaya, a lila különböző árnyalataiban – az Inner Eye Accent-tel garantáltan a tekintetek kereszttüzébe kerülsz. 

Sugárzóan szép: Zendaya sminkje lépésről-lépésre 

Egy dolog biztos: amikor Zendaya és Raoúl Alejandre sminkmester összeállnak, abból a megjelenésből hype lesz. Egy hosszúkás lila ceruzavonal, amely vastagon fut a szem sarkáig, teljesen megváltoztatja a sötét füstös szemek hangulatát. Egy mély lila szín határozottságot ad és elmélyíti a tekintetet, míg egy harsány, csillogó lila frissítőleg hat.

Így készítheted el:

1. Az alap mindennek az alapja – és ez magában foglalja az egyenletesre alapozott arcbőrt, valamint a highlightert. Anatómiája folytán az orrunk árnyékot vet, ami sötétebbnek tünteti fel a belső szemzugot, és elmélyíti a sötét karikákat. Ezért célszerű ezen a területen - a szem belső sarkaiban és a szemhéjon is – jó fedőképességű korrektort felvinni. Ezután fixáljuk mindezt porpúderrel.

2. A következő lépésben vigyünk fel egy világos árnyalatú szemhéjfestéket az egész mozgó szemhéjra, és dolgozzuk el. Ezután viszonylag merészen árnyékoljunk egy sötétebb árnyalattal a mélyítő vonalban és - a klasszikus macskaszemhez hasonlóan - a lehető legpontosabban húzzuk végig a festéket a külső szempillavonalon. Túl vastag lett a vonal? Csak semmi pánik! Egyszerűen vigyünk fel egy kis korrektort egy vékony szemhéjecsettel.

3. Ahhoz, hogy a főszereplő, azaz a belső szemzug hegye tűpontos legyen, a legjobb, ha vízálló filctollas szemhéjtust vagy jól kihegyezett kontúrceruzát használunk a kívánt színben. A sminkesek a lehető legközelebb viszik fel a szemceruzát az alsó szempillasorhoz, és a könnyvonalnál vastagon hagyják kifutni. Az, hogy milyen hosszúra rajzoljuk meg, ízlés dolga. Tipp: Attól függően milyen szögben zárjuk a sminket tetszés szerint módosíthatjuk a szemformát is.

4. Ha még jobban ki szeretnénk emelni a belső szemhangsúlyt, használhatunk egy világosabb, metál fényű szemhéjfestéket. Ezt a legjobb kissé nedvesen, ecsettel felvinni a szemzugba – ezáltal felerősítve a pigmenteket, a wow-hatásért. Mélyfekete szempillaspirál teszi teljessé a megjelenést.

 Forrás: Elle