Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CATTY EYES

A legújabb sminkőrület a láthatatlan tusvonal, így készül

2022. július 01.

4 perc olvasás

Majoros Mirtill
smink nyári smink szemsmink természetes smink tusvonal zselés szemhéjtus
 A legújabb sminkőrület a láthatatlan tusvonal, így készül
© IMAXTREE

A fekete tusvonal már a múlté, ezen a nyáron a láthatatlan verzióé a főszerep!


A szemceruza és a tus használata örök, szinte minden sminkszett alapvető darabjai közé tartoznak. Használatuk egyszerű, és nagyon ritkán változnak. A tussal általában a felső szempillatövet emeljük ki, a szemceruzával pedig a vízvonalat. Ennek ellenére mindig vannak új trendváltozatok a szemceruza és szemhéjtus felvitelére. A láthatatlan tusvonalnál nincs divatosabb ezen a nyáron.
A fekete szemceruza , akárcsak a vörös ajkak, az egyik abszolút univerzális smink, amely minden alapvető megjelenésnek pillanatok alatt megadja azt a bizonyos plsuzt, és valójában soha nem megy ki a divatból. Na de hallottál már a láthatatlan tusvonal hódításáról? 

Invisible Liner: A klasszikus nyári trend

A fekete tusvonallal nem lehet hibázni - állítják rengetegen. Természetesen letisztult, elegáns mégis látványos eredményt ad, és nem kell órákig a tükör előtt állnunk miatta. Mégis, talán nincs más olyan sminktermék és technika, amely ekkora hibalehetőséget rejtene magában. Egyrészt, nem minden szemformára ugyanúgy kell meghúzni a tusvonalat. Van, akinek a vastag változat áll jól, van akinek viszont a legenyhébb és legvékonyabb. Hosszú cicafarok, belső szemzugból indítás, vagy csak a szélére érdemes húzni kicsit? Nagyon összetett, kinek melyik verzió áll jól, és sajnos olyan szemformák is vannak, amelyeknek semelyik. A láthatatlan tusvonal azonban sokkal visszafogottabb, kevésbé viszi el a fókuszt, ezért azoknak is bátran ajánlott, akik eddig úgy érezték, a tusvonal egyáltalán nem az ő világuk. 

Nyáron kifejezetten szeretjük az erős sminket könnyedebb változatokra cserélni. A ragyogó arcbőr és a finoman hangsúlyos szemek gyakran jobban passzolnak a szellős nyári ruhatárhoz és virágos mintákhoz, mint a nagyon mély, nagyon extrém megjelenések. Ha semmiképpen sem akarod nélkülözni szeretett szemceruzádat és szemhéjtusodat, nálunk megtalálod a számodra megfelelő trendet: a láthatatlan tusvonalat. Ragyogó, könnyed, friss megjelenést, egyben hangsúlyos szemeket ígér. 

Hogyan készül a láthatatlan tusvonal?

Annak érdekében, hogy a szemsmink még melegben is tartós legyen, először vigyél fel primert a mozgó szemhéjra. Erre jöhet a korrektor. Hogy pontosan mennyi? A jó szemsminknél azt szeretnénk, ha a szemünknél lévő kis erek nem látszódnának. Így annyi réteg korrektor kell, amely már elrejti őket. Erre teszünk porpúdert, amellyel pedig kivédjük, hogy ne csíkozódjon. 

A negyedik lépés a szemhéjfesték: itt válassz egy finom földszínt, bronz vagy arany tónust, de egyszerűen használhatod a bronzosítódat is.

Fotó: IMAXTREE
Fotó: IMAXTREE

A következő lépés a szárny: Ehhez szükséged van egy világos szemhéjfestékre – egy fedő highlighter is megteszi –, amellyel optikailag meghosszabbíthatod a szempilla vonalát és simára keverheted. Ezután húzz egy vonalat a világosított területre egy fehér szemceruzával, amely enyhén felfelé görbül. Körülbelül a szempilla vonalának külső harmadában kezdje újra, és húzzon egy vonalat, amely találkozik az elsővel - egy kis háromszög jön létre. Végül vidd fel szempillaspirálod a szempilláidra, és már kész is a nyárias, könnyed szemsminked. 

Ha hosszú cicafarkat szeretnél festeni, akkor hosszan, ha rövidebbet, akkor pedig rövidebb területen korrektorozd a tus várható ívét. Erre fess rá fehér tusvonalat. A fehér tusvonal rendkívül erőteljes lehet, így vagy használj egy törtfehér, csillogós változatot, amely nem egy mély fehér. Vagy esetleg hígítsd fel a hightlightereddel a maximális csillogásért. Fehér szemceruzával még egyszerűbb erőteljes hatást elérni, úgyhogy ott még jobban oda kell figyelnünk, hogy ne essünk túlzásba. 

Ha inkább videóban néznéd meg, hogyan készül, akkor mutatjuk!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves