Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BEAUTY

A szemhéjfesték, ami minden nőnek rosszul áll a sminkesek szerint

2023. szeptember 23.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

smink beauty sminkbaki szemhéjfesték szemhéjfestés szemhéjpúder
 A szemhéjfesték, ami minden nőnek rosszul áll a sminkesek szerint
© Shutterstock

A sminkesek lerántották a leplet arról az árnyalatról, amit ők maguk soha nem használnának a szemhéjukra, mert teljesen igénytelen lesz tőle az egész smink! 


A sminkesek szerint a szemhéjfesték az egyik legfontosabb és legpraktikusabb sminktermék, hiszen alapjaiban képes megváltoztatni az arcot, mindössze pár perc alatt. Akárcsak a jó rúzs árnyalat, a megfelelő szín kiválasztásával a szemhéjfesték is éveket képes fiatalítani rajtunk, épp ezért fontos, hogy olyan árnyalatot válasszunk, ami minden egyes napszakban és alkalomra használható.

A JÓL KIVÁLASZTOTT SZEMHÉJFESTÉKEKTŐL MINDEN NŐ ELEGÁNSABB LESZ

Bár a sztárok körében egyre nagyobb divat smink nélkül utcára lépni, az igazán elegáns nőket (mint például Katalin hercegnét) soha nem lehet szemhéjfesték nélkül látni. A walesi hercegné kedvencei közé a barnás színek tartoznak, melyek tökéletes választások, ha szolid, természetes sminkről van szó. Van azonban néhány olyan szemhéjfesték-árnyalat, amit érdemes elkerülni, mert szinte minden esetben rosszul állnak a nőknek!

MAC Cosmetics Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow A Little Tamed 10 000 Ft (Notino.hu)
MAC Cosmetics Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow A Little Tamed 10 000 Ft (Notino.hu)

Az egyik ilyen szín nem más, mint a piros, ami a sminkesek szerint éveket tud öregíteni rajtunk, távolról nézve ugyanis irritáltnak, kipirosodottnak, gyulladtnak tűnhet tőle a szem.

Senki sem akar betegnek kinézni, ezért az a legjobb, ha a piros árnyalatú szemhéjfestékekhez inkább soha nem nyúlunk hozzá. Különösen igaz ez akkor, ha nagyon fehér, már-már sápadt az arcbőr, az összkép ilyenkor borzalmas lesz

– mondja Kerrin Jackson sztársminkes, akinek személyes véleménye alapján azok a nők, akik piros szemhéjfestéket viselnek, úgy néznek ki, mintha valamilyen allergiás reakciójuk lenne. A sztársminkes szerint ezt a sminket a férfiak sem szeretik, mert egyáltalán nem lesznek tőle vonzóbbak a nők. Azonban nemcsak ettől a színtől érdemes távol tartani magunkat, ha sminkelni szeretnénk a szemhéjunkat. 

van még egy szemhéjfesték-ÁRNYALAT, ami SENKINEK SEM ÁLL jól

Az irritált, gyulladt hatást produkáló piros szemhéjfestékek mellett a sárga színeket sem nagyon szabad alkalmazni a szemhéjon, mert olyan hatást is elérhetünk vele, mintha bakteriálisan fertőzött, gennyes lenne a szem. 

Abszolút nem nyújt igényes hatást egy sárga szemhéjfesték. A jól kiválasztott, csillogó, fényes arany szemhéjfestékek még beleférnek, de a mattsárga színek már nem. Ha sminkmárkám lenne én nem is árulnék ilyen árnyalatot!

– meséli a sztársminkes, aki őszintén bevallja, hogy ő a sminktáskájában sem hord soha citromsárga, narancssárga árnyalatot. Pirosat igen, mert mint mondta, pirosítónak tökéletesen lehet használni a piros szemfestékeket, a szemhéjunkra viszont azokat se rakjuk az ajánlása szerint, mert nem lesz tőle szép az arcunk.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves