Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BEAUTY

A rúzs árnyalat, ami minden nőt öregít a sminkesek szerint

2023. február 19.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

smink ajakolaj ajakrúzs ajakszínezés ajakszínező rúzs
A rúzs árnyalat, ami minden nőt öregít a sminkesek szerint
© Shutterstock

A profi sminkesek lerántották a leplet arról a rúzs árnyalatról, ami nemcsak éveket öregít rajtunk, de sokkal ráncosabbnak és sápadtabbnak is mutatja az arcunkat! 


A megfelelő árnyalat rúzs kiválasztása nem nagy ördöngősség akkor, ha tudod, milyen típusú az arcbőröd! Egyszerű: ha meleg tónusú vagy, akkor a barackos, korallos színek fognak hozzád a legjobban passzolni; ha pedig hideg tónusú vagy, akkor a pinkes, bordós árnyalatok. Amennyiben pedig a neutrális, azaz a semleges típushoz tartozol, mindenféle rúzs jól áll! Van azonban egy olyan rúzs árnyalat, ami a profi sminkesek szerint kivétel nélkül mindenkin katasztrofálisan mutat...

Öregít, ráncosít és még sápaszt is ez a rúzs árnyalat!

Talán meglepő, de a sminkesek szerint a több ezer árnyalat közül csak egyetlen olyan rúzs szín van, ami minden nőnek rosszul áll: ez az a szín pedig nem más, mint a lila – azonban belül is az egészen feltűnő, vibráló, merész, erőteljes árnyalatok azok, amiket el kell kerülni.

A sminkmesterek állítják, hogy ezek a lilás színek azonnal felhívják a figyelmet a száj körüli kisebb-nagyobb barázdákra és ráncokra, amitől egy pillanat alatt öregebbnek látszunk. Arról nem is beszélve, hogy a középlila árnyalat kevés embernek áll igazán jól, alapvetően nem passzol az arcbőrhöz, ezért hihetetlenül sápasztja is a nőket...

a legtöbb nő nem szereti magán ezt a színt

A parfümériák sminkespolcai között válogatva egyébként azonnal feltűnik, hogy a lilás árnyalatú rúzsokból milyen kevés van: egy-egy márkánál jó, ha találunk lilás rúzst vagy szájfény, de a legtöbb márka kínálatában meg sem található ez az árnyalat.

Shutterstock
Shutterstock

Ez állítólag okkal történik: a sminkesek szerint a lila rúzsokból nagyon keveset adnak el világszerte, általában ezek azok az árnyalatok, melyekből mindig marad a leárazásokon, mert senkinek sem kellenek. Úgy tűnik tehát, hogy nemcsak a sminkmesterek, de a nők sem szeretik a lila árnyalatú szájfestékeket: valószínűleg ezért, mert tényleg láthatóan sápasztanak és öregítenek ezek a rúzsok.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves