Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BEAUTY

Ez a 3 leggyakoribb sminkelési hiba, ami mindenkit öregít

2023. november 19.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

smink beauty sminkelés sminktipp sminktipp télre szépségápolás
Ez a 3 leggyakoribb sminkelési hiba, ami mindenkit öregít
© Shutterstock

Megdöbbentő, de a szépségszakértők szerint a következő három gyakori sminkelési hiba akár 10 évet is képes öregíteni az arcon!


A jó smink a szakértők szerint nem megváltoztatja az arcot, hanem feljavítja és tökéletesíti annak vonalait, valamint elfedi a kisebb-nagyobb bőrhibákat. Szerencsére a sminkesek folyamatosan osztanak meg olyan sminkelési tippeket, melyekkel ez a hatás gyorsan elérhető: a megfelelő árnyalatú rúzzsal például éveket fiatalíthatunk a külsőnkön; egy forradalmian új, korrektoros sminktrükkel pedig teljesen a eltüntethetőek a karikás szemek. Most azt a pár sminkhibát osztották meg velünk a szakértők, melyeket sminkelés közben gyakran elkövetünk, amitől évekkel idősebbnek tűnünk tőlük! 

1. rosszul festett (vagy egyáltalán nem festett) szemöldök 

A szakértők szerint a legtöbb nő sminkelés közben a szemöldök festésének elrontásával, illetve teljes a mellőzésével öregíti magát: a szépen megformázott szemöldök ugyanis éveket képes fiatalítani az arcon, akár egy mini arcliftet is elérhetünk vele. Fontos, hogy mindig a szemöldök eredeti színével pár árnyalattal világosabb színnel fessük ki, valamint ne a satírozásra és a túlfestésre, hanem a halvány ívek rajzolására törekedjünk. 

2. Rossz árnyalatú alapozó az arcon

A 2000-es években még divat volt az eredeti arcszínünknél pár árnyalattal sötétebb alapozót vásárolni, amivel napbarnított hatást lehetett elérni, de a sminkesek szerint már akkor is nagyon cikinek számított ez a sminkelési módszer. A sminkelés során mindenképpen törekedni kell arra, hogy az alapozó színe egyezzen az arcbőr színével, mert ha ez nem stimmel, már önmagában is rossz lesz a sminkünk, akármilyen ügyesen is készítjük azt el.

3. száraz, matt ajakfestés

A matt rúzsok mostanában nagyon népszerűek, pedig hihetetlenül szárítják az ajakakat, ráadásul beülnek az ajkak ráncaiba és éveket öregíthetnek. A sminkesek ezért azt ajánlják, hogy a matt rúzsok alkalmazása után mindig használjunk egy réteg szájfényt is, ami élettel tölti meg az ajkakat. Amennyiben ezt a lépést kihagyod, minimum 5, de akár 10 évvel is idősebbnek fogsz kinézni a korodnál! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves