Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SMINK

A sminkhiba, ami 30 felett minden nőt öregít a sminkesek szerint

2023. november 11.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

smink sminktipp ünnepi smink makeup sminkhiba smink télen
A sminkhiba, ami 30 felett minden nőt öregít a sminkesek szerint
© Shutterstock

A következő sminkpraktika alkalmazásától óva intenek a sminkmesterek, mert állításuk szerint évekkel idősebbnek tűnünk tőle! 


Rengeteg olyan sminkpraktikáról olvasni, melyek éveket képesek fiatalítani nőkön: vannak azonban olyan sminkhibák is, melyek pont az ellenkezőjét érik el a kívánt hatásnak, és az akaratunkon kívül éveket öregíthetünk velük az arcunkon. Az egyik ilyen legnagyobb sminkhibára a hollywoodi sztárok kedvenc sminkmestere, Brett Freedman hívta fel a figyelmet.

A KÖVETKEZŐ SMINKTERMÉKEK ÉVEKET KÉPEKESEK ÖREGÍTENI AZ ARCON

A sminkes szerint hiába nagyon népszerű ez a sminktrend, az igazság szerint egy nő sem jár jól vele (legyen szó 20, 40 vagy 60 éves hölgyről), mert éveket képes öregíteni rajtuk ez a praktika. Nem másról van szó, mint a matt bázisú sminktermékekről, amik néhány óra után beleülnek a ráncokba és száraz, poros hatást nyújtanak a csillogó, ragyogást kölcsönző sminkek helyett.

A világos reflekciók, úgy, mint a ragyogó rúzsok, a csillogó szájfények, a highlighterek és a szatén szemhéjfestékek éveket képesek fiatalítani a nőkön – ezért is játszanak nagy szerepet a sminkiparban. Bár a matt sminkek még mindig népszerűek, szerintem évekkel öregítik magukat velük a nők

– mondja Brett Freedman sztársminkes, aki Catherine Zeta-Jones, Josie Foster, Kelly Clarkson és Sarah Silvers sminkeseként tevékenykedik a mindennapokban. A szakértő azt állítja, hogy kliensei sminkjén sosem lehet látni matt rúzst vagy szemhéjfestéket, mert azok csak kellemetlenné teszik az összhatást, a ragyogást kölcsönöző sminktermékeket viszont soha nem fogja elhagyni.

 A CSILLOGÓ SMINKTERMÉKEK MENNYISÉGÉNEK HASZNÁLATÁRA ÜGYELNI KELL

Brett Freedman sztársminkes a félreértések elkerülése végett azt is hozzáfűzte, hogy munkája során nem az a célja, hogy minél fényesebb sminket készítsen el, ezért mindig ügyel a megfelelő arányú sminkszerek használatára – ezt javasolja a követőinek is azért, hogy tökéletes legyen a sminkjük.

Ha például nagyon extra fényes a kliensének a rúzsa, visszafogottabb szemfestéket választ és ez fordítva is igaz, a csillogó sminktermékekkel ugyanis szintén nem jó ötlet túlzásokba esni. A sminkes szerint tehát érdemes a csillogást adó sminktermékre költeni, ám ügyelni kell az arányokra, hiszen a végső cél a természetes, friss és üde megjelenés, nem a glitterekben és flitterekben lévő tündöklés.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves