Quantcast

Beauty talk

Sara Sampaio szépségtitkai

© Gareth Cattermole/amfAR/Getty Images

A Victoria’s Secret kifutóján mindenkire nagy benyomást tett Sara Sampaio, aki legutóbb a Michael Kors új illatához adta az arcát. A modellt a szépségápolási szokásairól faggattuk.

Szupermodell lévén azt feltételezhetnénk róla, hogy a naptára tele van személyi edzések időpontjaival, a pipereszekrénye pedig kencékkel, de a valóság ennek épp az ellenkezője. A portugál modell valójában a minimalista vonal híve a szépségápolásban, és több időt tölt a kutyáival, mint az edzőteremben. Sara Sampaio a mentális egészségről, a testével kapcsolatos bizonytalanságokról és a kedvenc szépségkezeléseiről beszélgetett az Elle újságírójával.

Ekkor kelek:

Nem vagyok egy hajnali pacsirta, de általában valamelyik kutyám ébreszt, amikor felkel a nap, hogy „eljött a kajaidő”, ezért reggel 7 körül kelek. Próbálom rászoktatni, hogy egy kicsit később ébresszen, de nem igazán jön össze.

Ekkor fekszem:

Őszintén szólva attól függ, hogy éppen hol vagyok a nagyvilágban. Ha Los Angelesben, akkor már 9 órára elfáradok és legtöbbször 10.30-kor már ágyban vagyok. De ha visszamegyek Európába, néha hajnal 2-ig nem bírok elaludni.

Az első dolog, ami az ajkaimhoz ér…

… imádom a kávét, de koffeinmentesen fogyasztom. Az ízét nagyon szeretem és az az érzésem, hogy igazából lélektani jelentősége van, szóval nekem már az illata is elég.

Az utolsó dolog, ami az ajkaimhoz ér…

… a víz. Mindig velem van a szívószálas poharam, hogy meglegyen a napi vízbevitelem, különösen, amikor Los Angelesben vagyok, mert ott nagyon száraz az idő. Régebben gyakran sütit vagy popcornt nassoltam lefekvés előtt, de már leszoktam róla. Habár a lezárások elején egy időre minden szabályt félretettem.

A sminkrutinom…

… gyors, kb. 10 perces. Nem használok sok mindent, csak egy kis alapozót, korrektort, pirosítót, highlightert és szemhéjfestéket – valami természeteset. Végül fújok egy kis parfümöt magamra és már kint is vagyok az ajtón.

A bőrápolási rutinom…

… elengedhetetlen része reggel a szérum, aztán jöhet a hidratáló, most az Avéne Cicalfate+ Restorative Protective krémet használom, ami megmentette a bőrömet. Ha az arcomnak szüksége van az extra nedvességre, jöhetnek a fátyolmaszkok, az 111Skin Rose Gold Brightening Facial Treatment maszkját imádom.

A testmozgás…

… a karantén időszakában a nullára redukálódott, de általában a DogPound nevű edzőteremben sportolok. Otthon is berendeztem egy edzőtermet súlyzókkal és Peloton szobabiciklivel, de amikor egyedül vagyok, nagyon nehezen veszem rá magam a mozgásra. A személyi edző rengeteget segít, hogy felemeljem a fenekemet a kanapéról.

Amikor a tükörbe nézek…

… úgy érzem, mintha most kezdődne a pubertáskor, pedig jövőre már 30 leszek. Fiatalabb koromban utáltam a testemet, mert túl fiús volt. Nem volt fenekem, cicim, aztán elkezdtem modellkedni, ahol a világ leggyönyörűbb nőivel dolgozol együtt és folyton másokhoz hasonlítgatnak. Régebben a magasságomat is utáltam, mert túl alacsony voltam a modellkedéshez, pedig ez akkora butaság, szó szerint semmit sem tehetek azért, hogy változtassak ezen.

Megtanultam olyannak szeretni a testemet, amilyen, akkor is szeretem, ha felszedek pár kilót, és akkor is, ha leadok néhányat – mind emberi lények vagyunk, ingadozunk, én mégis nagyon szigorú voltam magamhoz. Amikor még fejlődésben van az ember, sok mindent magára vesz, de most már úgy vagyok vele, hogy igen, a karantén alatt kicsit kikerekedtem és a melleim nagyobbak lettek, ami szuper!

A legrosszabb szokásom…

… hogy sosem tisztítom ki a sminkecseteimet, ami a szépségápolás egyik legnagyobb szentségtörése. Egyszerűen túl sok munka. Viszont gyakran használom az ujjaimat, úgyhogy annyira nem rossz a helyzet.

A legutóbbi szépségtermék, amit vásároltam…

… aceton volt, le kellett mosnom a körömlakkomat, ezért este 10-kor kiszaladtam és vettem egy üveg acetonos lemosót.

A kedvenc szépségtitkom:

Nagyon szeretem, amikor az arcom lebarnul egy kicsit (ami nem a legjobb, tudom), de egész évben el tudom érni ezt a lookot, ha egy kis pirosítóval átmegyek az orrom ívén, hogy úgy nézzen ki, mintha éppen egy vakációról érkeztem volna haza.

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor…

… megölelhetem a kutyáimat, ettől annyival jobban érzem magam! Két shiba inum van, akik olyanok, mintha macskák lennének. Akkor jönnek hozzád, amikor szeretetre van szükségük, de ha éppen te igényelnél egy kis ölelgetést? Felejtsd el.

A legfurcsább dolog a hűtőmben…

… egy kis alkoholos cold brew kávé, amit valakitől kaptam. Még nem próbáltam ki, mert nem annyira az én világom, de a hűtőmben van! Megpróbálom majd odaadni valakinek, aki látogatóban jár nálam.

A legőrültebb dolog, amit a szépség nevében csináltam…

 … egy elektromos arckezelés volt. Vannak, akik havonta járnak ilyenre, de nekem nagyon furcsa volt. Egy kicsit fájdalmas is volt, szóval nem vagyok benne biztos, hogy nekem való.

A legjobb stresszkezelő módszer…

Még mindig keresem. Sokszor tör rám a szorongás és a depresszió, gyógyszert is szedek, ami sokat segít, de néha így is szorongok. Számomra az segített a legtöbbet, hogy megtanultam, hogy mikor van szükségem az egyedüllétre és a saját térre, és ha úgy érzem, hogy egész nap csak a tévét bámulnám, akkor azt fogom tenni. Ezeket a szükségleteket helyeztem előtérbe azzal szemben, hogy mindig tegyek valamit, különben nem dolgozom elég keményen. A fürdők is segítenek és néha tényleg csak leülök a tévé elé egy zacskó pattogatott kukoricával vagy egyszerűen csak alszom egyet.

A legjobb szépségtanács, amit valaha kaptam:

A kevesebb több. Tudom, klisésen hangzik, de igaz. A bőrápolásban, a sminkben és a hajápolásban is ezt követem – hiszek benne, hogy ki kell emelni a szépségünket ahelyett, hogy elrejtenénk.

A hiúság számomra ezt jelenti:  

Mindannyian szeretnénk jól kinézni, ennek nem szabad a fejünkbe szállnia, ugyanakkor ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és magabiztosan legyünk, fontos gondoskodni magunkról. Néha az emberek összekeverik a hiúságot a magabiztossággal.

A legutóbbi kezelés, amin jártam…

… egy nyirokmasszázs volt New Yorkban, amit imádtam. Maga a masszázs elég fájdalmas, de segít megszabadulni az utazástól és a sós ételektől a testben felhalmozódott méreganyagoktól, így egy új embernek érzem magamat utána.

Forrás: Elle