Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajtrend

Loxie az új frizuraőrület: te bevállalnád?

2022. augusztus 22.

1 perc olvasás

ELLE
frizura frizuratrend haj hajtrend hajvágás loxie
Loxie az új frizuraőrület: te bevállalnád?
© Imaxtree/Alexandre Vauthier

A pixie és a bob fazon furcsa keveréke a legújabb hajtrend, ami a loxie nevet kapta.


Első pillantásra a Beatles-éra gombafrizuráit idézi fel 2022 legújabb hajtrendje, a loxie. Az elnevezés a „long” és a pixie” szavak keveredéséből jött létre, miután a loxie az extrarövid pixie fazon és a hosszabb, vállig érő bob fazon stílusjegyeit vegyíti egymással.

A loxie tehát a pixie frizura hosszabb verziója, amelynél a fejtetőn lévő tincseket hosszabbra hagyják meg, míg az alsó rétegek és a tarkó extra rövidre vannak nyírva.

Fotó: Imaxtree/Chanel

Van olyan változata is, ahol a nyaki részeket felborotválják, így még vagányabb lesz a végeredmény.

Fotó: Imaxtree/Elie Saab

Nemtől független hajstílus

A szakértők szerint a loxie frizura szinte az összes arcformával jól mutat, így csakis rajtad múlik, hogy bevállalod-e a szezon megosztó trendjét. A loxie kifejezetten az androgün hajstílusok közé tartozik, férfiak és nők egyaránt kísérletezhetnek vele.

Fotó: Imaxtree/Balenciaga

A hosszabb felső tincseket kedved szerint formázhatod, tehetsz bele játékos hullámokat vagy tükörsimára vasalhatod, feltupírozhatod, elválaszthatod középen vagy oldalt – csak a fantáziád szabhat határt a formázási lehetőségeknek!

Szavazás

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves