Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

REJTETT SZEMHÉJ

3 sminkszabály a lógó szemhéjra: teljesen máshogyan kell festeni

2024. május 15.

2 perc olvasás

ELLE

smink szemsmink sminktrükk lógó szemhéj rejtett szemhéj
3 sminkszabály a lógó szemhéjra: teljesen máshogyan kell festeni
© Shutterstock

Rengeteg nőnek van lógó szemhéja, azaz rejtett szemhéja, de nem sokan tudják, hogyan is kellene sminkelni.


Az egyik legrosszabb forgatókönyv, amikor a rejtett szemhéjra, ismertebb nevén lógó szemhéjra olyan sminket próbálnak felvinni, amilyet az egyszerű szemhéjra.

Mit kell tenned lógó szemhéj esetén?

Ne hagyd, hogy a lógó szemhéjak elrontsák a szemsminkedet. A szemhéjakon lévő extra bőr miatt ugyan más szabályokat kell követned, de ha ezeket betartod, remekül hangsúlyozhatod a szemedet. Csak néhány dolgot kell egy kicsit másképp csinálnod, hogy rémálom helyett egy meseszerű végeredményt kapj, és éberebb, nyitottabb legyen a tekinteted.

Világos szín

A legjobb választás, ha olyan szemfestéket használsz, amely finom, csillogó pigmenteket tartalmaz. A pezsgő vagy a rozé tónus különösen elegáns választás lehet. Bőségesen vidd fel ezt a világos szemfestéket a belső szemzugba, ez segít majd kinyitni a tekintetedet. Az alsó szempillavonalra is vigyél fel egy keveset, de csak nagyjából a szem feléig.

A szemöldök szerepe

Ha lógó szemhéjaid vannak, akkor a szemöldöknek sokkal nagyobb szerepe van a szemsminked kialakításában. A szemhéjon lévő felesleges bőr vizuálisan lefelé nyomja a szemet, amihez ha egy kis fáradság is vegyül, nehéz jó végeredményt elérni. Éppen ezért kontraszt kell, és vizuálisan meg kell emelned a szemkörnyéket, méghozzá szemöldökemeléssel. Tegyél egy kis hightlightert a szemöldökcsontra, és a halánték felé kend el, mert minden ami fényes, vizuálisan kiemelkedik. Így a szemhéjad nyitottabbnak, a szemöldököd pedig magasabbnak tűnik, lifting hatást keltve.

Minimalista irány

A mesterien elblendingelt szemhéjfestékek helyett, inkább a felső szempillavonalra érdemes koncentrálnod. Az első ugyanis eltűnik, amint kinyitod a szemedet, ám a felső szempillavonal ekkor is tud érvényesülni. Zselés szemhéjtussal, vagy akár a szemceruzáddal vastagítsd meg a szempilla felső vonalát. A legjobb, ha ezt úgy viszed fel, hogy a tükröt alul tartod, és lefelé nézel, tehát szabadon van a felső rész. Használj vízálló terméket, hogy egész nap stabilan ott maradjon a melegebb napokon is.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves