Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MAKE-UP

3 népszerű sminktrend, amely észrevétlenül öregít

2024. május 14.

2 perc olvasás

ELLE

tippek smink sminktippek öregít
3 népszerű sminktrend, amely észrevétlenül öregít
© Shutterstock

Hogy valaki hány évesnek tűnik, az nagyban meghatározza, hogy hogyan használja a sminktermékeket.


A smink lehet a legjobb barátod, de akár az ellenséged is. Aki jól használja a sminket, az akár éveket is lefaraghat a kinézetéből, ám aki rosszul választja meg, milyen sminktrendeket valósít meg a saját arcán, az könnyen mellé nyúlhat. Lássuk, melyek azok a sminktrendek, amelyek többet ártanak, mint azt gondolnánk, és sokkal öregebbnek mutatják a viselőt.

Túl sok termék

Természetesen a szakértők szerint egy komplex sminkhez elengedhetetlen a rétegezés. Szükség van egy jó minőségű alapozóra, púderre hogy fixálják, és pirosítóra, valamint kontúr termékekre. Ám nem szabad, hogy ez a sok réteg látszódjon, mert elképesztően természetellenes, ha a finish vastag és állott. Éppen ezért,  mindenből csak a minimális mennyiséget használd, hogy ezek a rétegek egymásba tudjanak simulni, ne pedig egymásra épüljenek. A túl sok anyag beleül a ráncokba, és sokkal idősebbnek mutatja a viselőjét.

Rossz kontúrszínek

Egyre nagyobb divatnak örvend a kontúrozás, ám egyáltalán nem egyszerű olyan eredményt elérni, mint a Kardashian-testvéreknél megszokott. Sokan nagyon mély és sötét barna színeket használnak a kontúrozáshoz, pedig ez nagyon keveseknek áll jól. Sokkal jobban jársz, ha inkább a korall és a barack árnyalatok között keresgélsz, mert ezek frissességet, üdeséget adnak az arcodnak, amíg a sötét színek öregítenek.

Vastag Vízvonal feketével

10 éve még elképzelhetetlen volt egy smink az alsó vízvonal fekete kihúzása nélkül. Akkoriban nem foglalkoztak még annyira azzal az emberek, hogy ez pontosan kinek áll jól, ez volt az alap smink. Mostanra azonban bebizonyosodott, hogy milyen keveseknek áll valóban jól, mivel összezárja a szemeket. Itt az ideje, hogy inkább egy satírozott tusvonalat próbálj ki, vagy megtaláld azt a szemhéjfestéket, amely extra ragyogást ad a szemeidnek. Ha nincs extrán nagy szemed, akkor inkább ints búcsút a szemceruzának.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves