Quantcast

Bolygó

Hatodszor is megkapta a L'Oréal a legmagasabb környezetvédelmi besorolást

Hatodszor is megkapta a L'Oréal a legmagasabb környezetvédelmi besorolást
© Volodymyr Kalyniuk

Az egyetlen vállalat, amely az elmúlt 6 egymást követő évben megkapta a legmagasabb környezetvédelmi besorolást a L'Oréal. 

Immár 6. alkalommal mind a  klímaváltozás elleni küzdelemben, a vízbiztonság terén és az erdők védelmében is a legkiválóbb, „A” minősítést kapta a L’Oréal Csoport a CDP globális környezetvédelmi nonprofit szervezet felmérésében. Ezzel a kozmetikai cég az egyetlen olyan vállalat, amely ebben az időszakban mindhárom vizsgált területen, minden alkalommal tripla „A” minősítést kapott. A 2021-es felmérés rangját is jelzi, hogy évről évre egyre többen vesznek részt benne, idén több mint 13 000 vállalat osztotta meg környezeti adatait.

BOLYGÓNK JÖVŐJÉÉRT

A L'Oréal világszerte élen jár a környezetvédelem és átláthatóság területén az éghajlatváltozás, a vízbiztonsági kockázatok és az erdőirtás ellen végzett kiemelt jelentőségű munkájának köszönhetően. A fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettségére építve a Csoport „L'Oréal a jövőért” programja részeként ambiciózus célokat tűzött ki 2030-ig, hogy tevékenységei összhangban legyenek a bolygó környezettudomány által meghatározott tűrőképességével.

A CDP éves adatszolgáltatási és értékelési eljárása a vállalati környezeti átláthatóság alapvető referenciájaként szolgál világszerte. Ebben az évben rekordszámú, több mint 13 000 vállalat osztotta meg beszámolóit a környezetre gyakorolt hatásukról és kockázatelemzésüket a CDP platformján keresztül. A CDP részletes és független módszertan alapján egy A-tól D-ig terjedő skálán értékel. Figyelembe vesz olyan szempontokat is, hogy az adott vállalat mennyire tudatos a környezeti kockázatok kezelésének területén, hogyan osztja meg környezetvédelemmel kapcsolatos legjobb gyakorlatait, vagy milyen ambiciózus és jelentőségteljes célokat tűz ki maga elé.

ELKÖTELEZŐDÉS A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNT 

„A L'Oréalnál az a célunk, hogy megalkossuk a szépséget, amely előremozdítja a világot. Ez azt jelenti, hogy környezetvédelmi vállalásaink teljesítése a siker egyik kritikus mércéje számunkra. A világon egyedülállóan hat egymást követő évben is tripla ’A’ minősítéssel ismerte el munkánkat a CDP. Ez hatalmas megtiszteltetés és egyben megerősítése is annak, hogy folytassuk a globális felmelegedés elleni küzdelmünket. Idén 14 vállalat ért el tripla ’A’ minősítést, ami kiválóan bizonyítja, hogy összefogva, együtt az átalakulás motorját képezhetjük. Együtt, még gyorsabban és messzebb kell jutnunk, hogy szembenézzünk a világ legégetőbb környezeti kihívásaival. Végezetül, szeretnék elismeréssel adózni a Csoport CSR-csapatainak és vezetőjüknek Alexandra Paltnak, aki a L'Oréal vállalati felelősségvállalás vezetője, a L'Oréal Alapítvány alelnöke és a Csoport végrehajtó bizottságának tagja” – köszönte meg az elismerést Nicolas Hieronimus, a L’Oréal vezérigazgatója.

„Gratulálok az idei ’A’ listán szereplő valamennyi vállalatnak. Az egyik legfontosabb lépés, amelyet egy vállalat megtehet, hogy vezető szerepet tölt be a környezetvédelmi vállalások és az átláthatóság terén, főként idén, a COP26 konferencia és az IPCC hatodik értékelő jelentésének évében. Nem hagyhatjuk többé figyelmen kívül az éghajlatváltozás, a vízellátás bizonytalansága és az erdőirtás vállalatokat fenyegető kockázatait. Immáron tisztában vagyunk vele, hogy a cselekvés lehetőségei messze meghaladják a tétlenség kockázatát. A magánszektor vezető szerepe elengedhetetlen a nettó nulla kibocsátású, természetbarát és méltányos világ megvalósításában. ’A minősítésű listánk’ azokat a vállalatokat méltatja, amelyek jelenlegi tevékenységükkel már a jövő gazdasági követelményeinek teljesítésére készülnek fel” – mondta Paul Simpson, a CDP vezérigazgatója.