Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖRNYEZETBARÁT UTAZÁS

Harc a klímaváltozás ellen: kevesebb nyaralás lenne a megoldás?

2024. május 21.

2 perc olvasás

ELLE

klímaváltozás környezetvédelem repülő utazás travel influenszer
Harc a klímaváltozás ellen: kevesebb nyaralás lenne a megoldás?
© Shutterstock

A túl sok külföldi utazás a klímaváltozás miatt egyre kellemetlenebb lesz?


Mára már megszokottá vált, hogy az olcsó fapados repülőjegyeknek köszönhetően, akár egy nyár alatt ellátogathatunk Európa több pontjára is. Ám úgy tűnik, a klímaváltozás miatt ez inkább kellemetlen lesz a jövőben.

Egyre többen hibáztatják a travel influencereket

Egyre több ember számára vált prioritássá mostanában, főleg a COVID helyzet után, hogy ezekben az években utazzanak, felfedezzék a világot. A klímaváltozás, a globális felmelegedés azonban közbelépett ennek, és nagyon úgy tűnik, hogy az igazi nyaraláson készült képek inkább kellemetlenek, mint népszerűek lesznek a közösségi oldalakon.

Egyre többen vannak a közösségi oldalakon, akik nemtetszésüket fejezik ki egy-egy travel influencer adatlapján. Az utazós fényképek ugyan általában rendkívül szépek, és sokszor a neten szörfölők kedvét is meghozzák az utazáshoz, a klímaváltozás miatt egyre inkább kritikákra, mintsem lájkokra kell ezeknél a tartalmaknál számítani.

A klímaváltozás a nyaralások végét jelenti

A fiatalok csoportja nagyjából két részre bontható. Vannak, akik próbálják kihasználni ezeket az éveket, és képtelenek megállni, országról országra járnak az olcsó fapados jegyekkel. Mások azonban, akik inkább a klímaváltozásra figyelnek oda, és hogy a pár kellemesen eltöltött napnak milyen hatása van a bolygóra, inkább a közeli helyeken való sátrazást, a biciklitúrákat preferálják.

A közösségi médiának egyre károsabb hatása van a klímaváltozásra, ezeken az oldalakon ugyanis azt hirdetik, hogy butaság kihagyni azokat az úticélokat, ahová pár ezer forintért eljuthatnak az emberek.

Sokak szerint ilyenkor nem mérlegelik azt a kérdést, hogy amit pénzben nem kell megfizetniük, azért mennyit fizet a bolygó helyettük is. Éppen ezért, ez a probléma akár a travel influencerek virágkorának végét is jelentheti.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves