Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mikulásvirág

Kiderült, hogy hajhullást okozhat a kedvenc karácsonyi dekorációnk

2022. december 01.

1 perc olvasás

Kurucz Barbara

haj hajhullás hajkefe bőrirritáció mikulásvirág
Kiderült, hogy hajhullást okozhat a kedvenc karácsonyi dekorációnk
© Fotó: Shutterstock

A mikulásvirágot sokan szeretik, és karácsony környékén a legtöbb otthont dísziti. Ám most kiderült, hogy hajhulláshoz vezethet, ezért nem árt vele vigyázni. 


A növények rendkívül jó hatással vannak az otthoni környezetre. A mikulásvirág több szempontból is megfelel a kívánalmaknak, hiszen mutatós dekoráció, miközben otthonosabbá teszi a teret. Ám kevesen tudják, hogy hajhullást okozhat. 

Ezért okozhat hajhullást a virág 

Sam Cinkir, az Este Medical Group Bőr- és Hajklinika vezérigazgatója egy interjúban elárulta, hogy a mikulásvirágban található nedvek a fejbőrrel érintkezve irritációt válthatnak ki, és hajhulláshoz vezethetnek.

mikulasvirag-2022
Fotó: Getty Images

A virágban ragacsos anyag található, amit megvizsgáltak, és kiderült, hogy hasonló a szerkezete, mint a szőrtelenítő krémeknek. Ha tartósan érintkeznik a fejbőrrel, akkor sokkal könnyebben eltávolíthatóak a hajszálak.

Bár ez nem valószínű, hogy megtörténik hosszabb érintkezés nélkül, fontos, hogy mindig mosson alaposan kezet, csak így kerülhető el az átmeneti hajhullás. 

Elmondta továbbá, hogy nem szabad hosszan érintkezni a növénnyel, vagy megfogni. Minden ilyen alkalom után szappannal kezet kell mosni. Mivel népszerű dekorációnak számít a karácsonyi időszakban, ezért szinte lehetetlen elkerülni. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a növényt érdemes a gyerekektől távol tartani, ha pedig bármiféle irritációt észlelsz, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves