Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Álomfejtés

Ez történik veled, ha hajhullással álmodsz

2022. július 08.

1 perc olvasás

ELLE

álom hajhullás álomfejtés álom jelentése hajhullás álomban
Ez történik veled, ha hajhullással álmodsz
© Shutterstock

A hajhullás réme már az álmaidba is beférkőzött? Mutatjuk, mit jelent, ha rendszeresen álmodsz arról, hogy kihullik a hajad.


Ahogy a való életben, úgy az álmodban is legalább annyira ijesztő megélni azt, hogy csomókban hullik a hajad. A hajhullásról álmodni a szimbolikus álmok kategóriájába tartozik, azaz ilyenkor nem feltétlenül konkrétan az ijeszt meg, hogy elveszíted a hajkoronádat – ennél mélyebb üzenetet próbál közvetíteni feléd a tudatalattid.

Először is próbáld felidézni, milyen érzéssel töltött el a hajhullás álmodban – megijesztett, elszomorított, netán feldühített? A haj elvesztése legtöbbször az öregedéssel áll összefüggésben, a szépség és a szexuális vonzerő elvesztésének gondolatára vezethető vissza, hiszen a hosszú, egészséges hajkorona hagyományosan a fiatalság és a vitalitás szimbóluma.

Erre is utalhat a hajhullásról való álmodás

Lauri Loewenberg álomelemző szerint a haj maga az álmodó gondolatait, eszméit és hitét is jelképezheti, ilyen értelemben a hajhullásról álmodni az életünk feletti kontroll elvesztésére is utalhat. 

Gondold végig, mennyire foglalkoztat a külső szépséged megőrzése, az idősödés, valamint az életed menedzselése, és ha kell, fordulj szakemberhez a benned felmerülő aggodalmakkal. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves