Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAJÁPOLÁS

3 hiba, amit mindenki elkövet a hajbalzsam használatakor

2024. április 13.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

balzsam frizura haj hajápolás hajbalzsam sampon
3 hiba, amit mindenki elkövet a hajbalzsam használatakor
© Shutterstock

Felrakod, kiöblíted és kész is? Nem is gondolnád, hogy hányan használják így a hajbalzsamot! A profi fodrászok viszont óva intenek ettől és most bevattak azokba a hibákba, amiket soha többé ne kövess el a hajmosás során.


A hajbalzsam az egyik legalapvetőbb hajápolási termék, amit hajmosáskor, közvetlenül a samponozás után kell használni. Táplálja, erősíti, hidratálja, élettel tölti fel a hajat, ezért mindennapos használata nem javasolt, de a rendszeres (heti max. 2) használata mindenképpen, hiszen segít megelőzni a hajszálak hullását, töredezését, kiszáradását, ezáltal pedig erősebbek és ragyogóbbak lesznek a hajtincseid. Van azonban néhány olyan hiba, amit hajbalzsamozás közben mindig elkövetnek a nők, melyre most profi világítottak rá!

Következzen az a 3 hiba, amit a hajbalzsam használata közben minden nő elkövet! 

1. TÚL SOK HAJBALZSAMOT HASZNÁLSZ

A hajbalzsam ápoló és kisimító érzése fantasztikus, ám épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára és a kelleténél több, sokkal több hajbalzsamot nyomunk ki a tubusból. Ennek az lesz az eredmény, hogy a haj nem fogja beszívni a termék egészét, rengeteg felesleget ki fogsz mosni, zuhanyozni a hajadból, a maradék pedig a hajszálakon fog ülni, ami miatt gyorsabban fog zsírosodni a hajad. 

2.  bemasszírozod a FEJBŐRÖDbe

A hajbalzsamnak egy nagy szabálya van: ne kerüljön bemasszírozásra a fejbőrbe, mert elnehezíti, leterheli a hajhagymákat, ami miatt lassulni fog a hajnövekedés és könnyebben fog zsírosodni a hajbőröd. Helyette az legyen az eszedben, hogy csak a copfod aljára, ill. csak a levegőben lógó részre tegyél a hajbalzsamból, mert a tincseknek ez a része szorul extra ápolásra, hidratálásra. A fejbőr, a hajhagymák és a haj első 2-5 centijére nem való a balzsam, tehát arra a részre ne tegyél belőle! 

3. EGYBŐL LEMOSOD A HAJBALZSAMOT 

Felrakod a hajadra és egy perc múlva már egyből mosod is le? Így semmi értelme a balzsam használatának: maximum annyi, hogy a hajszárítás után könnyebben ki tudod fésülni a hajadat, de érdemi változást, hidratálást nem fogsz vele elérni. Minden hajbalzsam más, de általában 5-20 percig érdemes a hajon hagyni a kencét, mert idő kell ahhoz, hogy az értékes anyagok bejussanak a hajszálak belsejébe, ezáltal megfelelő hatást tudjanak elérni. Az azonnali kiöblítést tehát felejtsd el!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves