Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIR CARE

4 hajápolási hiba, amit minden nő elkövet a fodrászok szerint

2023. november 04.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

fodrász frizura haj hajápolás hajápolás ősszel hajápoló
4 hajápolási hiba, amit minden nő elkövet a fodrászok szerint
© Shutterstock

Mindannyian hallottunk már olyan praktikáról, ami szebbé és egészségesebbé teszi a hajunkat - a fodrászok szerint azonban nem mindegyik tipp bír jótékony hatással, sőt, némelyik hajápolási hiba kifejezetten rontja a haj minőségét! 


Rengeteg olyan hajápolási praktika létezik, melynek hatásosságáról többé-kevésbé meg vagyunk győződve: ilyne például a töredezett hajszálak rendszeres trimmelése, a gyakori fésülködés jótékony hatása, a meleg hajformázó készülékek használatának korlátozása és még sorolhatnánk. A profi fodrászok azonban elárulták, hogy nem minden híressé vált tipp teszi szebbé a hajunkat, sőt: vannak olyan hajápolási hibák, amik kifejezetten ártanak a hajkoronánk egészségének! 

A következő hajápolási hibákat szinte mindenki elköveti a fodrászok szerint! 

1. GYAKORI LÓFAROK HORDÁSA

Az egyetlen frizura, ami bizonyítottan károsítja a nők frizuráját, az a lófarok, ezért a profi fodrászok óva intenek attól, hogy napi több órán át így viseld a hajad! Egyrészt megerőlteti a fejbőrt és kihúzza a még ép hajszálakat, másrészt a túl szoros copf megtörheti, eldeformálhatja a hajszálak természetes vonalát, ami miatt az átlagosnál gyengébb, szárazadd és töredezettebb lesz a haj. 

2. UGYANANNAK A SAMPONNAK A HASZNÁLATA

Mindenkinek vannak a maga számára bevált, a haj állagának megfelelő kedvenc samponjai, ám a fodrászok szerint akármilyen jó készítményről is legyen szó, ezeket a termékeket rendszeresen váltogatni kell, különben hozzászokik a haj. Ez azért lehet gond a későbbiekben, mert a haj csak egyféle összetevőkkel szépül, ami miatt előbb-utóbb sokkal rosszabb lesz a haj minősége. Változatos termékek használata kell törekedni, különösen, ha samponokról van szó! 

3. RENDSZERES HAJVÁGÁS A GYORSABB HAJNÖVEKEDÉSÉRT

A fodrászok szerint ez a legnagyobb tévhit: a hajvégi trimmeléstől ugyanis nem nő gyorsabban a haj. Sokan azt hiszik, hogy a hajszálak a hajvégeknél nőnek, pedig azok a legrégebbi részek a hajadban, amik legalul vannak: a hajszálak a fejbőrnél nőnek, ezért a trimmelés csak az egészségesebbnek kinézú haj miatt fontos, nem a gyorsabb növés miatt. Ha a gyorsabb hajnövesztés a cél, inkább szánj napi 5 percet a fejbőröd masszírozására!

4. TÚL GYAKORI FÉSÜLKÖDÉS

Napi egyszer-kétszer bőven elég kifésülni a hajadat, de az sem baj, ha napok telnek el a fésülködés nélkül. Azért fontos erre figyelni, mert a fésű egy újabb külső hatás, egy újabb tényező, ami kívülről, erővel állítja helyre a haj egyenességét - azaz, gyakran megtöri a hajszálak természetes hullámát, gyenge, száraz és károsodott hajkoronát okozva ezzel. Felesleges tehát naponta többször fésülködni, mert hosszútávon pont az ellenkező hatást éred el vele! 

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves