Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajápolás

5 szokás, ami tönkreteheti a hajad

2024. március 31.

2 perc olvasás

ELLE

haj hajápolás szokás
5 szokás, ami tönkreteheti a hajad
© Shutterstock

Ha tökéletes hajat szeretnél, akkor ezeket a szokásokat el kell engedned.


Sokan anélkül, hogy észrevennék, minden nap károsítják a hajukat. A termékek túlzott használatától a szűk lófarokig még a napfény is befolyásolhatja a haj épségét. A hajkárosodás leggyakoribb okai olyan dolgok is lehetnek, amelyek a szokásos szépségápolási rutin részei. Mutatjuk a listát.

1. A túlmosás

A mindennapi hajmosás higiéniailag jó ötletnek tűnhet, de a hajunk számára nem a legjobb megoldás. Fontos, hogy olyan termékeket válassz, amelyek a hajad speciális igényeihez igazodnak. Ha teheted 2-3 napig bírd ki hajmosás nélkül, de ha nem megy, akkor olyan termékeket válassz, amelyek megfelelnek. A lényeg, hogy a hajad és a fejbőröd ne foszd meg a természetes olajoktól.

2. A túlfésülés

Nem szabad hinni annak a mesének, ahol azt mondják, hogy napi 100 alkalommal kell hajat fésülni. Napi 3 alkalomnál többször nem kell hajat fésülni, akkor azonban jól csináld meg. Ha azonban nem bírod ki, akkor használj balzsamot, hogy megőrizd a hajad természetes erejét. Ha túl sokat fésülködsz, akkor nagyon töredezhet a frizurád. 

3. A lófarok

Az elmúlt évben a legkülönbözőbb formájú és méretű fonatok és lófarkak hatalmas népszerűségnek örvendenek. A rossz hír azonban, hogy a fazonok feszessé teszik a hajat, és töredezéshez vezethetnek. Duplán veszélyes a dolog, ha nedves hajat kötsz fel túl szorosan. 

4. A vasalás és hajszárítás

Minél magasabb a hő, azzal felerősíted a sérülést. A hő átmenetileg károsítja a haj hidrogénkötéseit. Ha naponta használsz hajvasalót vagy hajszárítót, akkor fennáll a károsodás veszélye. Jobb mértékkel vasalni és szárítani a hajat, de a mindennapos használat semmiképp sem jó ötlet. 

5. A napsugárzás

Gondoltad volna, hogy a napsugárzás is károsítja a hajat? A napfény kiszárítja a hajat, és emellett a színét is fakóbbá teszi. Most már tudod, hogy nem csupán a bőrödet kell védened a napsugárzástól, de a frizurádat is. Nagy hőségben érdemes kalapot viselned, télen pedig sapkát, hiszen a hideg sem tesz jót. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves