Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajápolás

5 tipp, amivel megvédheted a hajad a klóros víztől

2023. augusztus 07.

2 perc olvasás

ELLE

hajápolás nyár úszás klóros víz hajápolási tippek
5 tipp, amivel megvédheted a hajad a klóros víztől
© Getty Images

A nyári strandolás alatt a hajad valószínűleg roncsolódik a medence klóros vizétől, de van rá megoldás!


A nyár folyamán a hajad hosszabb-rövidebb időre kapcsolatba kerülhet a klóros vízzel, hiszen a medencéket ezzel töltik fel. Ez pedig nyilvánvalóan károsítja a hajszálakat, és sajnos akár hosszabb távon is tönkreteheti a haj állapotát.

Azonban néhány trükkel és óvintézkedéssel elkerülheted, hogy elveszítsd ragyogó hajkoronád.

Tippek a haj védelmében

1. Úszás előtt vizezd be a hajad!

Ha nem a medence klóros vize az első, amivel találkozik a hajad, máris sokat tettél azért, hogy kevésbé károsodjon. A legjobb módszer az, ha csapvízzel átáztatod, így a klóros víz helyett a csapvízzel telítődnek meg a szálak, és a klór nem képes túl mélyen beszívódni a szálak belsejébe.

2. Viselj úszósapkát!

Ez a megoldás akkor hasznos, ha nem strandon vagy, hanem kifejezetten úszni indultál. Az uszodák egy részében eleve kötelező a viselése, de valójában mindenkinek ajánlott, és nem csak higiéniai okokból: bár kényelmetlen viselet, de a hajad meghálálja a védelmet.

3. Tűzd fel a hajad!

Mielőtt beugrasz a medencébe, gondold át, hogy képes vagy-e mellőzni, hogy a fejed is vízbe kerüljön. Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint hogy feltűzd vagy befond a hajad, így sokkal kevésbé érik majd a klóros víz káros cseppjei.

4. Úszás után moss hajat!

Ha véget ért a nap a strandon, ne várj hazáig: még a helyszínen moss hajat, hogy megszabadulj a klórtól (ami egyébként a bőrödnek sem tesz jót). Ha nem öblíted ki a hajad, a káros vegyi anyagok nemcsak a hajszálak belsejébe, hanem a fejbőrbe is beszívódhatnak, ami hosszú távon teljesen tönkreteheti a hajat.

hajapolas-elle.hu
Forrás: Getty Images

5. Hidratálj!

Érdemes olyan sampont és kiegészítőket használni, amelyek hidratálják a hajat. Ezzel elkerülheted, hogy a hajad sprőddé váljon, vagy ami ennél is drasztikusabb: töredezni kezdjen. Ez utóbbit súlyos esetben csak az oldja meg, ha levágatod, ezért érdemes a káros szennyeződésektől minél hamarabb megszabadulni.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves