Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Konty

Ezt a frizurát be kéne tiltani a szakértők szerint, annyira káros

2022. december 14.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

divat bella hadid frizura konty szoros konty frizuradivat
Ezt a frizurát be kéne tiltani a szakértők szerint, annyira káros
© Fotó: Edward Berthelot / Getty Images

Idén sok frizuratrend hódított, ám megjelent egy hajviselet, ami súlyosan károsíthatja a hajhagymákat. 


A 2022-es frizuratrendek között sok izgalmas fazonnal találkozhatunk. Visszatértek régi nagy kedvencek, és szinte a csúcsra tört a szupermodellek egyik kedvenc frizurája. Most szakértő árulta el, hogy miért nem szabad kipróbálni. 

Ez a frizuratrend hamar hajhulláshoz vezethet

A szoros konty vagyis a slicked back bun valósággal meghódította az internetet. Számos videó mutatja be az elkészítését, apránként pedig a vörös szőnyegre is beszivárgott. Idén többek között Bella Hadid és Hailey Bieber egyaránt viselték. A TikTok-on úgyszintén sokan kerestek rá, a statisztikák szerint a 7. legnépszerűbb frizura lett. 

frizuratrend-2022
Fotó: Samir Hussein / Getty Images

A sikere részben annak köszönhető, hogy nagyon könnyen elkészíthető, mégis egy elegáns alternatívának számít, ami egyaránt passzol a hétköznapokhoz és a formálisabb eseményekhez. Az alapja egy szoros copf, ami ügyesen elrejti a zsíros hajtöveket, ezért bármikor megmenthető vele a nap.

Éppen ezért szólalt meg egy szakértő, és árulta el, hogy a frizura rendszeres elkészítése milyen veszélyekkel jár. 

A frizura stílusa, feszessége feszültséget okoz a hajhagymáknál, ami gyakran hajhulláshoz vezet. Emellett a vékony hajgumi, amire a konty elkészítéséhez szükség van általában túl szoros, ezáltal megtöri a hajszálakat. Idővel azon a területen, ahol összefogják a hajat, elvékonyodhatnak a szálak 

- mondta a szakértő. 

Ezt a frizurát tehát érdemes minél kevesebb alkalommal elkészíteni. Hetente egyszer nem probléma, de ennél többször nem ajánlott. Sok olyan frizura van, ami nem károsítja a hajat, ha pedig nem szeretnéd kiengedve viselni a tincseket, akkor fogd fel egy dekoratív csattal. A kiegészítő nem húzza a hajszálakat, vagy töri meg, emellett könnyedén feldobhatja a szettet. 


Via
 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves