Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Frizuratippek

3 frizura, ami megmenthet, ha nincs időd hajat mosni

2024. május 17.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

frizura frizuratipp haj hajápolás konty hajmosás
3 frizura, ami megmenthet, ha nincs időd hajat mosni
© Shutterstock

Néhány trükkös frizura segíthet, ha eltitkolnád, hogy kimaradt egy hajmosás.


Bármikor előfordulhat, hogy a zsúfolt hétköznapok során alkalmanként nincs időd hajat mosni, pedig már indokolt lenne. Ilyenkor a megfelelő frizura kiválasztásával sokat tehetsz azért, hogy leplezd a mulasztást.

Ha csak egy-egy nap marad ki, akkor általában még csak a hajtövek zsírosodása következik be, ezt pedig néhány trükkel könnyű észrevétlenné tenni.

Nézd meg, milyen hajviseletek ideálisak ebben az esetben!

3 frizura, ami a nem frissen mosott hajjal is jól mutat

Alsó konty

A low bun néven ismert frizura sokat segíthet, ha már eltelt néhány nap a legutolsó hajmosás óta. Fogd össze lófarokba a hajadat a tarkódnál, és a fennmaradó részt fond be lazán.

Ezután a fonott részt tekerd körben kontyként, a hajad végét pedig bújtasd el a konty alatt. Néhány hajtű segítségével rögzítheted az egész frizurát.

Menyasszonyfonat

Ha egy kis különlegességre vágysz, érdemes a koszorúfonást is kipróbálnod, amit a menyasszonyok is gyakran választanak ünnepi frizuraként. Romantikus hatást kelt, ami játékos és kissé pimasz, de fontos tudnod, hogy hosszú haj szükséges az elkészítéséhez.

Kétoldalt font be a hajad, és tekerd körbe fejed tetején mindkét irányból a copfokat, majd hajtűkkel rögzítsd azokat. A frufrudat vagy a kilógó hajszálakat hagyd szabadon a homlokodnál. Nagy előnye ennek a frizurának, hogy valóban eltakarja a zsírosabb hajtövet.

Vékony fonás az arc körül

Az egészen vékony, kissé afrofrizurára emlékeztető fonatokat is segítségül hívhatod. A ’90-es években hatalmas divat volt akár az egész hajat így befonni, most azonban az is elegendő lesz, ha csak az arcodat keretező tincseket fonod be.

A mosást igénylő haj ezzel a frizurával még kibír egy napot akkor is, ha nem csak a tövek zsírosodnak. Egy magas lófarokkal tökéletes frizurát készíthetsz belőle.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves